Δημοσκόπηση: Το 62% δεν είναι ικανοποιημένο από τη διαχείριση της πανδημίας

μετάλλαξη rapid test κορονοϊού ΕΕΘ στο δήμο Θερμαϊκού Αμπελόκηπους τεστ

Τι δείχνει η έρευνα για τη διαφορά των δύο κομμάτων και τους υπουργούς

Δημοσκόπηση της εταιρείας της Interview για την “Βεργίνα Τηλεόραση” αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για την υγειονομική κρίση και την πολιτική.

Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 15 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 51% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν συγκεκριμένα ότι το 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση. Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%) ζητούν την άρση του lockdown πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει».

Αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορονοϊού, εμφανίζεται το 62% των πολιτών ενώ σε ερώτημα σχετικό με την επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και Ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους το 37% θα ψήφιζε την κυβέρνηση εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1% το ΚΚΕ 4,3% και το ΜεΡΑ25 3,5%.

Διαβάστε επίσης
Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για την ακρίβεια

Στην αξιολόγηση των υπουργών, οι πολίτες δίνουν την πρωτιά (7,6%) στο Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον υπουργό ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Β. Κικίλιας και ο Κ. Πιερρακάκης με 7,2%.

Πιο κάτω είναι ο Μ. Βορίδης (6,5%), ο Χ. Σταϊκούρας (6,3%), ο Χ. Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μ. Χρυσοχοϊδης (5%) και η Ν. Κεραμέως (4,9%).

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.