Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης

Αναλυτικά όσα είπε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός

Δύο ανακοινώσεις έκανε σήμερα (5/12) μέσα από την ομιλία του στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ανακοίνωσε πως:

α) Διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για 1 ακόμη χρόνο

β) Δίνεται εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού 600 ευρώ τον Δεκέμβριο.

«Ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ.

Όπως διαπιστώνετε έδειξα μια φωτογραφία της βασικής μας διαφοράς στο πολιτικό σκηνικό. Άλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι σχεδιαζουν και δρουν. Να ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις. Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για τράπεζες: «Να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια»

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης για ακόμα μια φορά μηνύματα στις τράπεζες λέγοντας ότι έγινε παρέμβαση από την κυβέρνηση για το θέμα των επιτοκίων. «Δεν διστάζω να πω ότι οι τράπεζες οφείλουν να αναλάβουν το δικό τους κοινωνικό μερίδιο στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης
Πτώση Phantom: Στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο (3/2) ο Μητσοτάκης

*Φωτογραφία αρχείου