Εκλογές 2023: Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης κρατάνε την Α’ Θεσσαλονίκης

Debate πολιτικών αρχηγών ΕΡΤ βουλευτικές εκλογές 2023 eurokinissi

Εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής, η οποία πρόκειται να διαλυθεί την επόμενη ημέρα και ορισμένοι από τους αρχηγούς των κομμάτων έχουν καταλήξει στο ποια έδρα θα κρατήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά και εκτός θα μείνει ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο λόγος της επιλογής του είναι ότι στις άλλες έδρες που ήταν υποψήφιος θέλησε να αφήσει νέους βουλευτές να βγουν «μπροστά».

Την ίδια ώρα, αναφορικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, αναμένεται να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης για συμβολικούς λόγους προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του στην εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στις περιοχές που πλήττονται"

Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του κόμματος θα προτείνει για τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής, τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ για τη θέση του γραμματέα του προεδρείου, τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα κρατήσει την έδρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φθιώτιδα αφήνοντας εκτός τον Κωνσταντίνο Μπασδέκη.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα.

Πηγή φωτό: Eurokinissi