Εκλογές 2023: Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών – Φαβορί και αουτσάιντερ στη Θεσσαλονίκη

εκλογές 2023 κάλπη

Τι συμβαίνει στην Θεσσαλία

Τέτοια ώρα σε μία εβδομάδα ακριβώς, θα έχουν κλείσει οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εξι και σήμερα για τους υποψηφίους για τις Περιφέρειες και του Δήμους σε όλη τη χώρα. Απαντες θέλουν να κλείσουν δυναμικά τον προεκλογικό αγώνα και θα ελπίζουν πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους.

Στην εποχή μας, όμως, οι εκλογές απασχολούν και έναν ακόμη τομέα. Αυτόν των στοιχηματικών εταιρειών. Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν βγει οι αποδόσεις για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και Δημάρχους. Για κάποιους, είναι αριθμοί που δεν δείχνουν κάτι ουσιώδες. Αλλοι πάλι, θεωρούν πως οι αποδόσεις δείχνουν μια ακριβέστατη απεικόνιση του τι συμβαίνει κι έτσι εξάγουν συμπεράσματα για τα φαβορί και τα αουτσάιντερ.

Ας δούμε, λοιπόν, τι δίνουν οι στοιχιματικές εταιρείες για τους δήμους της Θεσσαλονίκης…

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι το φαβορί για την εκλογή ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η απόδοση του νυν δημάρχου είναι στο 1,55 ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν στο 1,60. Ακολουθεί ο Στέλιος Αγγελούδης με απόδοση 2,30 και ο Σπύρος Πέγκας είναι στο 5,00.

Στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος, τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η απόδοση υπέρ της επανεκλογής του νυν δημάρχου Κλεάνθη Εανδαλιανού είναι στο 1,55. Πολύ κοντά βρίσκεται ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης που έχει απόδοση 2,05 και ακολουθούν Μαρία Μανούκα με 4,00 και ο Θανάσης Κοκονάς με 100,00.

Αμφίρροπη μάχη μεταξύ τριών υποψηφίων στο δήμο Παύλου Μελά. ο Δημήτρης Ασλανίδης παραμένει στην κορυφή όσον αφορά τις αποδόσεις με 1,25, ο Γιώργος Λίλτσης έχει απόδοση 3,40 και ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, είναι στο 3,80.

Ενδιαφέρουσα μονομαχία στο δήμο Καλαμαριάς, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι το φαβορί με απόδοση 1,80 και κοντά βρίσκονται Χρύσα Αράπογλου με 3,10, Αρης Τεμεκενίδης 4,50 και Χρήστος Βάρδας με 8,00.

Στον δήμο Θερμαϊκού, φαβορί δίνεται ο Γιώργος Τσαμασλής με απόδοση 1,50. Κοντά του είναι ο Γιάννης Μαυρομάτης με απόδοση 2,00 και πολύ πιο μακριά ο Θεόδωρος Τζέκος με 8,00.

Αμφίρροπη αναμέτρηση φαίνεται πως θα γίνει στο δήμο Δέλτα με τις διαφορές των αποδόσεων να είναι μικρές. Ο Ιορδάνης Δημητριάδης βρίσκεται στο 1,80, η Γερακίνα Μπισμπινά στο 1,90 και ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, είναι στο 3,50.

Οσον αφορά τον δήμο Λαγκαδά, η Νίκη Ανδρεάδου βρίσκεται μπροστά με απόδοση 1,40 και ο Γιάννης Αναστασιάδης ακολουθεί στο 2,50.

Σκηνικό ντέρμπι δείχνουν οι στοιχηματικές εταιρίες στο δήμο Ωραιόκαστρου. Ο νυν δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης προηγείται καθώς η απόδοση για την επανεκλογή του είναι στο 1,60 και ακολουθούν ο Πέτρος Αταμιάν με 2,00 και ο Παντελής Σκαρλάτος είναι στο 5,00.

Ξεκάθαρα φαβορί για επανεκλογή ακόμη κι από τον πρώτο γύρω είναι, σύμφωνα με τις στοιχηματικές, οι Λάζαρος Κυρίζγλου στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Σταύρος Αναγνωστόπουλος στο δήμο Χαλκηδόνας, Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο δήμο Θέρμης, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και Σίμος Δανιηλίδης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Κεντρική Μακεδονία ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι το απόλυτο φαβορί. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές η απόδοση για τον νυν περιφερειάρχη ώστε να επανεκλεγεί είναι στο 1,01, ενώ στο 1,12 είναι η απόδοση εκλογής του από τον πρώτο γύρο. Με απόδοση 7,00 ακολουθεί ο Γιάννης Μυλόπουλος και ο Χρήστος Παπαστεργίου έχει απόδοση 10,00.

Το ερωτηματικό της Θεσσαλίας

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι η απουσία αποδόσεων για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και το δήμο Βόλου. Σε μία εταιρεία εντοπίσαμε στοιχεία για το δήμο Λάρισας, εκεί όπου φαβορί δίνεται ο νυν δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης, στο 1,60 και πολύ κοντά του, στο 1,80 βρίσκεται ο Αθανάσιος Μαμάκος.

Στην Αττική, μεγάλα φαβορί για άνετη εκλογή είναι οι Νίκος Χαρδαλιάς για την Περιφέρεια, ο Κώστας Μπακογιάννης στο δήμο Αθηναίων και ο Γιάννης Μώραλης στο δήμο Πειραιά.