Εκλογές 2023: Πρωτιά για τον Σταύρο Καλαφάτη στην Α΄ Θεσσαλονίκης – Ποιοι εκλέγονται απ’ όλα τα κόμματα

Καλαφάτης Θεσσαλονίκη

Αλλαγές στη σειρά κατάταξης και το… φαινόμενο Παναγιώτης Κοκκόρη

Εκλογές 2023: Η μάχη της κάλπης είναι διπλή, καθώς εκτός από το ποιο κόμμα θα πάρει την πρωτιά ή ποια θα μπουν στη Βουλή, υπάρχει και η αγωνία των υποψηφίων.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης κερδισμένη είναι η Νέα Δημοκρατία που είδε να αυξάνει τις έδρες που λαμβάνει, καθώς πλέον φτάνει στις εννέα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα.

Πρώτος με περισσότερους σταυρούς από κάθε άλλο υποψήφιο οποιουδήποτε κόμματος αναδείχθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης (εξαιρουμένου του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι στη λίστα των υποψηφίων). Είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει να εκλεγεί πρώτος αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και τρίτη την Ελενα Ράπτη. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρώτος επιλαχών είναι ο Παναγιώτης Κοκκόρης. Ο επί χρόνια πολιτευτής για άλλη μια φορά φτάνει μια ανάσα από το να μπει στην Βουλή αλλά δεν τα καταφέρνει για λίγες ψήφους. Για πρώτη φορά εκλέγονται οι Διαμαντής Γκολιδάκης, και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2023: Α’ Θεσσαλονίκης – Τα αποτελέσματα και οι βουλευτές που εκλέγονται (LIVE)

Διαβάστε επίσης  Κασσελάκης: "Θα βάλουμε φωτιά στο σύστημα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη εκλέγεται η Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ η Ράνια Θρασκιά κατορθώνει να κάνει δυναμική είσοδο και παίρνει μια θέση στην Βουλή. Αντίθετα, εκτός μένουν οι Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Κώστας Ζουράρις. Από την Ελληνική Λύση, αν δεν κρατήσει την έδρα ο Κυριάκος Βελόπουλος, θα εκλεγεί ο Συμεών Κουπέλογλου. Από το ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Καστανίδης συγκεντρώνει τους περισσότερους σταυρούς και ακολουθεί ο Αντώνης Σαουλίδης. Τέλος, από το ΚΚΕ, πρώτος σε σταυρούς είναι ο Γιάννης Δελής, που θα εκλεγεί αν δεν κρατήσει τη θέση ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

εκλογές 2023
εκλογές 2023

εκλογές 2023

εκλογές 2023