Εκλογές 2023: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ξεκίνησε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο για την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε δέκα λεπτά πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού και είπε με έκπληξη: «Μόνος μου θα είμαι;».

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Τα επίσημα αποτελέσματα στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Δεύτερος έφτασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Στη συνέχεια το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος έφτασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν καθίσει στις θέσεις τους, μπήκε και εκείνη στην αίθουσα. Μετά τις καθιερωμένες χειραψίες και φωτογραφίες, οι κάμερες έκλεισαν και η σύσκεψη ξεκίνησε.

Διαβάστε επίσης  Στη Βουλή αύριο (2/10) το προσχέδιο του προϋπολογισμού - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο κύκλος των διερευνητικών εντολών ολοκληρώθηκε, χωρίς να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης, και άρα η διαδικασία πέρασε στο επόμενο στάδιο.

Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν θα γινόταν δια ζώσης, αλλά τηλεφωνικώς. Ωστόσο, έγινε η ανατροπή και τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi