Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: “Kαλύτερα για το μέλλον να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο” (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Ερντογάν Σακελλαροπούλου

Σε καλό κλίμα η συνάντηση

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είναι καλύτερο για το μέλλον και των δύο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπροστά στις κάμερες. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια», τόνισε ο ίδιος.

Ερντογάν Σακελλαροπούλου

«Πιστεύω ότι η αυτή η Σύνοδος θα αποτελέσει την αρχή για μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Οι υπουργοί των δύο χωρών θα κάνουν εποικοδομητικές συναντήσεις. Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο ευνοϊκό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο μερών να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης  Με τον Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Μητσοτάκης

Ερντογάν Σακελλαροπούλου

«Το Αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς», τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ όπως είπε υπάρχει «Κοινή βούληση για εδραίωση κλίματος που θα επιτρέψει την εδραίωση συνεργασίας και αποφυγή εντάσεων».

Ερντογάν Σακελλαροπούλου

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν για διαφύλαξη της ειρήνης της σταθερότητας και το σεβασμό διεθνούς διάκου και καλής γειτονίας προς όφελος των λαών μας», συνέχισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Σε ζητήματα που έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις είναι αναγκαία η διατήρηση του διαλόγου και του καλού κλίματος», πρόσθεσε.

Στη 13:00 Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο και θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπου αναμένεται να επικυρωθούν οι συμφωνίες που προετοιμάζονται όλο αυτό το διάστημα.

Τέλος, στις 16:00 το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα.

Σειρά επαφών θα έχουν και υπουργοί των δύο κυβερνήσεων.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi