Ευα Καϊλή: “Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου, είναι άδικο αυτό”

Στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο συνεχίζει να κρατείται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Εύα Καϊλή και αυτό γιατί οι αρχές δεν την αφήνουν να συναντηθεί με την κόρη της.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι προσπαθούν να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή νωρίτερα από την επόμενη ακρόαση, ενώ η άρνηση των δικαστών να δει το παιδί της, την έχει καταρρακώσει.

Δείτε επίσης: Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή δεν γνωρίζει τίποτα – Δεν έψαχνε την βαλίτσα του Τζιόρτζι»

Σύμφωνα με το Star η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε να συναντά την κόρη της κάποιες μέρες μέσα στη φυλακή ή να την βλέπει μέσω του Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της. Ωστόσο, και τα δυο αιτήματα απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και αυτή η άρνηση έφερε το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή μέσα από το κελί της.

«Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου», είπε αποκλειστικά στο Star.

Οι δικηγόροι από την πλευρά τους έχουν ξεκινήσει τις επαφές για να πείσουν τους δικαστές για να αφεθεί ελεύθερη προτού την ακρόασή της με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλος να δηλώνει πως «όπλο μας είναι τα λεγόμενα του ανακριτή».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Καταδίκη για ιδιοκτήτες γηροκομείου για το θάνατο τετραπληγικού από φωτιά

«Ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε “δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να “δένουν” την Εύα Καϊλη με τα χρήματα και με δωροδοκία. Εκεί θα πατήσουμε και εγώ και ο συνάδελφος δικηγόρος από τις Βρυξέλλες», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα πάντα με το Star η πλευρά της Εύας Καϊλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν έχει δοθεί στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης ενώ θεωρούν πως οι βελγικές Αρχές ζητούν ομολογία απο την Καϊλη για να της επιτρέψουν να δει τη μικρή.

Από την άλλη πλευρά, νομικοί στις Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν πως ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές είναι αυστηρός και πως περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και για να τους συναντήσουν απαιτούνται δύο ψυχολόγοι κι ένας σωφρονιστικος υπάλληλος να είναι παρόντες.

Πηγή: newsit.gr