Φάμελλος: “Yπάρχουν ερωτηματικά για τα κίνητρα αποχώρησης και συγκρότησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας”

Φάμελλος ΣΥΡΙΖΑ 87η ΔΕΘ

Τι τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος παραχώρησε σήμερα (29/11) συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην αποχώρηση των βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Η αποχώρηση και ακόμη περισσότερο η συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από πρώην συντρόφους και συντρόφισσές μου είναι μία ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Δείχνει μία πολύ μεγάλη βιασύνη που δημιουργεί ερωτηματικά και για τα κίνητρα αποχώρησης και συγκρότησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», δήλωσε

«Οι αποχωρήσαντες δεν έδωσαν τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τις διαφωνίες τους μέσα στα όργανα του κόμματος. Από την άλλη, εκλέχτηκαν με ψήφους των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι να είναι σε κοινοβουλευτική ομάδα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», υποστήριξε.

Στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε: «Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταθέσει ένα φορολογικό νομοσχέδιο που επιβάλλει χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ θα συζητήσουμε στη Βουλή για ένα νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που δεν λύνει τα προβλήματα των δανειοληπτών και ενώ η ακρίβεια “σαρώνει” στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, παντού, επέλεξαν να φύγουν από την αξιωματική αντιπολίτευση που είναι η κύρια άμυνα απέναντι στην κυβέρνηση. Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κάνει την πιο ισχυρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση και να καταθέτει προτάσεις. Όταν αποχωρούν έντεκα βουλευτές της αυτό την αδυνατίζει».

Διαβάστε επίσης  Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης - «Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί»

Σχετικά με για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκης-Σούνακ, ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τοποθετηθεί: «Έχουμε εκφράσει την έντονη αντίδρασή μας. Θεωρούμε ότι είναι προσβλητικό για την Ελλάδα και καλώς ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του. Υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την αιτία τής ακύρωσης αλλά και ακούγονται διάφορα και διαφορετικά και από κυβερνητικά και υπουργικά στελέχη. Σε αυτό χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα από την κυβέρνηση και προσοχή. Η προσπάθεια επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι μία διαχρονική και εθνική προσπάθεια που πρέπει να δομήσουμε προσεκτικά. Πρέπει να καθιστούμε ξεκάθαρο ότι το αίτημα της Ελλάδας είναι η πλήρης επιστροφή στην Ελλάδα που ανήκουν και όχι κάποιος “δανεισμός” των Γλυπτών».

Αναφέρθηκε ακόμη στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το τελευταίο διάστημα που όμως, όπως παραδέχτηκε, έχει «καλυφθεί» από την εσωκομματική συζήτηση

«Η σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι αρνητική στα πεδία της οικονομίας, στους μισθούς, στην ακρίβεια και πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα υπερκέρδη που σάς ανέφερα στις τράπεζες, στις εταιρείες ενέργειας, στα διυλιστήρια, μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που έχουν αυξημένα κέρδη ενώ η κοινωνία βιώνει μία δύσκολη κατάσταση», τόνισε ο Σ. Φάμελλος.

Πηγή φωτογραφίας: Βασίλης Βερβερίδης (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)