Γεωργιάδης: «Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη – Αυτό είναι απάτη του ΣΥΡΙΖΑ»

Αδωνις Γεωργιάδης Αττική Οδός

Όσα είπε για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Για τις αυξήσεις που υπάρχουν στο ρεύμα και το σχέδιο της κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή “Σήμερα”.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν». Ωστόσο, αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της. Όπως είπε, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε.

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης
Πλησιάζουν νέες αυξήσεις στο ρεύμα - Κρατικές επιδοτήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr