Γεωργιάδης για την τραγωδία στον Πειραιά: «Εχω αρρωστήσει – Πέφτει ο άνθρωπος και το πλοίο φεύγει»

Γεωργιάδης

Τόνισε πως υπάρχει σωρεία παραβάσεων του ποινικού δικαίου

Αναφορά στον θάνατο του 36χρονου που έχασε την ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά όταν τον έριξαν από το Blue Horizon, έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Γεωργιάδης. εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα.

«Είδα το βίντεο με τον άνθρωπο να τον σπρώχνει το πλήρωμα στη θάλασσα και έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στο κεντρικό μας λιμάνι. Ως πρώην υπουργός Ναυτιλίας σας λέω πως ό,τι βλέπουμε στο βίντεο είναι σειρά παραβάσεων του ποινικού δικαίου του ναυτικού δικαίου, της σύμβασης για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς» τόνισε ο κύριος Γεωργιάδης και κατέληξε: «Πέφτει ο άνθρωπος στη θάλασσα και αντί να σταματήσουν το πλοίο προχωρά και φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

«Το 112 έχει σώσει ζωές»

«Το 112 είναι ίσως η σημαντικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών, έχει σώσει ζωές» τόνισε επίσης ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως για να ζώσει ζωές οι πολίτες οφείλουν να το ακολουθούν. Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι αν χρειαστεί να προσαρμοστεί η νομοθεσία «θα περάσουμε και ρητή διάταξη».

Διαβάστε επίσης  Παράσυρση Εμμας: Συγκινεί η μητέρα της - "Γίνατε η φωνή μας" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης ότι όταν η αστυνομία ανακοινώνει απαγόρευση της κυκλοφορίας «δεν είναι δυνατό μια επιχείρηση να λέει στον εργαζόμενο δεν μπορείς να φύγεις και θα μείνεις εδώ να δουλέψεις».

Πηγή φωτό: Eurokinissi