Γεωργιάδης: «Ο Κασσελάκης είναι καπιταλιστής σαν εμένα, δεν τον λες κομμουνιστή»

Για το προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι καπιταλιστές, απ΄ τη στιγμή που ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δούλευε για την Goldman Sachs και είναι εφοπλιστής.

«Ο Κασσελάκης είναι καπιταλιστής, δεν τον λες κομμουνιστή. Οταν είσαι στην Goldman Sachs και είσαι εφοπλιστής είσαι καπιταλιστής. Δεν το λέω για κακό, το λέω για καλό», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Έκανε ένα παραλληλισμό, λέγοντας ότι όπως όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά, πάνε κάτι «καρχαρίες» και την «τρώνε», και πως έτσι έκανε και ο Κασσελάκης.

Διαβάστε επίσης  Κασσελάκης: Πρωτοβουλία για επιστολή στις αρμόδιες επιτροπές του βρετανικού κοινοβουλίου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Εγώ είμαι καπιταλιστής και το λέω. Εμείς στον καπιταλισμό, εγώ, ο Κασσελάκης, και άλλοι, πιστεύουμε – έχουμε μια έννοια που λέγετε επιθετική εξαγορά. Δηλαδή όταν ένα μεγάλο, brand έχει καταρρεύσει, εμφανίζονται κάτι καρχαρίες της αγοράς και την τρώνε την επιχείρηση και οι παλαιοί μέτοχοι μένουν ενεοί.

Συνήθως αυτές οι εξαγορές δεν πάνε καλά, τις σπάνε μετά τις επιχείρησες σε κομμάτια και τις πουλάνε κομμάτι – κομμάτι. Έγινε μια επιθετική εξαγορά καπιταλιστική φουλ», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή φωτό: Eurokinissi