Γιαννούλης: “Εκτεθειμένος για άλλη μία φορά ο ψευδόμενος Κ. Καραμανλής για τον ΟΑΣΘ”

Γιαννούλης

Καυστικός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για τα τεκταινόμενα στον ΟΑΣΘ τοποθετήθηκε ο βουλευτής του Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

“Εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και στην εθνική αντιπροσωπεία, είναι για μια ακόμη φορά ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μετά το αποκαλυπτικό – για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον ΟΑΣΘ- εξώδικο του Σωματείου Εργαζομένων”, είπε αρχικά ο κ. Γιαννούλης.

Στη συνέχεια είχε να πει: “Η παραδοχή ότι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν μόλις 180 λεωφορεία έρχεται να επιβεβαιώσει την αναφορά που έκανα στη Βουλη στη συζήτηση ερώτησης για το σκάνδαλο με την παράνομη επιχορήγηση 124 εκατομμυρίων στον οργανισμό.

Έσπευσε τότε ο κύριος Καραμανλής να κάνει λόγο για ψεύδη ισχυριζόμενος μσλιστα ότι στην πόλη κινούνται 350 λεωφορεία! Και σε αυτή την περίπτωση αποδείχτηκε ότι ο υπουργός Μεταφορών βαδίζει χέρι χέρι με το ψέμα. Με το εξώδικο οι εργαζόμενοι ζητουν μεταξύ άλλων «την αγορά ανταλλακτικών και επιδιόρθωση βλαβων των λεωφορείων για την ενίσχυση τον στόλου του ΟΑΣΘ µε τουλάχιστον 100 λεωφορεία καθώς τα υπάρχοντα (περίπου180) δεν επαρκούν για τις ανάγκες µεταφοράς τον επιβατικού κοινού της πόλης»”.

Διαβάστε επίσης
Αχτσιόγλου: "Στον αέρα η πρώτη κατοικία"

Τέλος ο κ. Γιαννούλης σχολίασε και τη συγκυρία με την πανδημία του κορονοϊού: “Δυστυχώς η καταστροφική διαχείρηση του ΟΑΣΘ από τη διοικηση του Οργανισμού και από το εποπτευόμενο υπουργείο συνέπεσε με την πανδημία του κορονοιού, επιτείνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Η τραγική εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ με δεκάδες επιβάτες να στοιβαγμένοι σαν «σαρδέλες», σχεδόν σε κάθε λεωφορείο του ΟΑΣΘ τις ώρες αιχμής, φανερώνει το μέγεθος της αδιαφορίας και της ανικανότητας, στο σχεδιασμό και τη λήψη μέυρων.
Σε μία χρονική στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα κορονοιού δυστυχώς αυξάνονται.

Για «απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες» κάνουν λόγο και οι εργαζόμενοι οι οποίοι προκήρυξαν 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την 10-8-2020”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *