Η απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: «Δεν έχετε δικαίωμα να απειλείτε την Ελλάδα με πόλεμο»

Τσαβούσογλου ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση η αντίδραση στις εμπρηστικές δηλώσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)», λέει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επαναλάβει ότι “η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο”, τονίζοντας ότι “οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά”…

Διαβάστε επίσης
"Πρωταθλήτρια" Ευρώπης και στα ακριβότερα καύσιμα η Ελλάδα

«Να έρθουν στα λογικά τους, οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».