Καλαφάτης: “Ανοίγουμε το δρόμο για τη μετατροπή της ΑΒΣ Καλοχωρίου σε οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης”

Καλαφάτης

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

Την ικανοποίησή του για την απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης, με την οποία η Ατυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση Καλοχωρίου χαρακτηρίζεται Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης, εξέφρασε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο ίδιος, ως υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), είχε εντάξει το έργο στην ατζέντα των 30+ έργων για την Θεσσαλονίκη του 2030. Σε δήλωσή του αναφέρει:

“Η Κυβέρνηση μιλάει με έργα. Με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανοίγει ο δρόμος για ένα σημαντικό έργο που μετατρέπει την Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση Καλοχωρίου σε ένα πλήρως οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης. Για να αντιμετωπίσουμε τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές. Για να συμβάλλουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μια νέα αναπτυξιακή δυναμική για την Κεντρική Μακεδονία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Είναι ένα από τα 30+ έργα της Ατζέντας για τη “Θεσσαλονίκη 2030” στην κατάρτιση της οποίας είχα την τιμή να συμμετέχω κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Και χαίρομαι γιατί και αυτό το έργο προχωρά, όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί”.

Διαβάστε επίσης  Καλαφάτης: «Δέσμευση των εθνικών κοινοβουλίων σε περιβαλλοντικές δράσεις» (ΦΩΤΟ)