Καραγιάννης: “Για το μετρό της Θεσσαλονίκης οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, εμείς δεν χρειάζεται να πούμε κάτι”

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα (11/2) ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, τονίζοντας πως για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η δυτική πλευρά της πόλης, είναι πρώτη προτεραιότητα.

Ο κ. Καραγιάννη σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «για το μετρό οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, εμείς δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Τέλη του 2023 το μετρό θα έχει ολοκληρωθεί, η Βενιζέλου τρέχει αυτή τη στιγμή και όλα προχωρούν βάση του σχεδίου».

«Το μετρό τελειώνει και το επόμενο διάστημα θα υπογράψουμε τη σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες για τη δυτική Θεσσαλονίκη παράλληλα εξελίσσεται ο σχεδιασμός και με το FLYOVER και με τα αντιπλημμυρικά έργα και με το δικαστικό μέγαρο και θέλει πάρα πολύ ώρα για να σας αναπτύξω το πλήρες σχέδιο μας για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη και για τον Κώστα Καραμανλή και για όλη την ηγεσία του υπουργείου είναι πρώτη προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

Ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου σχολικού γυμναστηρίου στο Σχολικό Συγκρότημα των 3ου Γυμνασίου, Εσπερινού Γυμνασίου & 7ου Δημοτικού Σχολείου των Αμπελοκήπων.

«Σήμερα έχω τη χαρά να είμαι μαζί με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και τη διοίκηση των Κτηριακών Υποδομών για να εγκαινιάσουμε ένα γυμναστήριο, έναν χώρο άθλησης των νέων ανθρώπων που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η δυτική Θεσσαλονίκη» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ορίστηκε ανάδοχος για την λειτουργία του Μετρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναφερόμενος στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη Θεσσαλονίκης είπε: «Παράλληλα το σχέδιο μας στο Υπουργείο υποδομών και μεταφορών εξελίσσεται και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε την κατασκευή των 16 σχολικών μονάδων για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα εξυπηρετήσει περίπου 5.000 μαθητές. Αλλάζουμε τη Θεσσαλονίκη, αλλάζουμε τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ