Καραμανλή για επίθεση Βαρεμένου: «Αν ήταν δίπλα του ένας άνδρας, φαντάζομαι ότι δεν θα του πετούσε το χαρτί»

ΣΚΑΪ Καραμαναλή

Χαρακτήρισε την πράξη σεξιστική

Για το βίαιο περιστατικό που έλαβε χώρα ανάμεσα στον Γιώργο Βαρεμένο και την Αννα Καραμανλή σήμερα (2/2) το πρωί, στον “αέρα” της εκπομπής “Σήμερα”, μίλησε η βουλευτής της ΝΔ.

Όπως τόνισε η Αννα Καραμανλή, αμφιβάλλει αν ο κ. Βαρεμένος θα πετούσε το χαρτί αν βρισκόταν δίπλα του ένας άνδρας αντί για την ίδια.

«Προφανώς είναι μία βίαιη, σεξιστική συμπεριφορά από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί, επειδή ο άλλος διαφωνεί, να σηκώνει το χέρι και να αρπάζει τα χαρτιά και μετά να στα πετάει στα μούτρα. Αυτά δεν συνάδουν με έναν βουλευτή που είναι στο δημοκρατικό τόξο. Αυτό θυμίζει άλλες εποχές. Που θα σταματήσει όλο αυτό, ας πούμε;» αναρωτήθηκε η Άννα Καραμανλή, η οποία φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου.

«Αν βάλετε να δείτε το βίντεο, επειδή ταράχτηκα πάρα πολύ, παίρνω τα χαρτιά μου, και βάζω το κινητό από κάτω. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, όταν διαφωνούμε, διαφωνούμε με επιχειρήματα, με λόγια και όχι με πράξεις. Ούτε αρπάζουμε από τα χέρια, ούτε τσαλακώνουμε, ούτε τα πετάμε στα μούτρα. Αυτά δεν είναι συμπεριφορές, κατά τη δική μου γνώμη» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

Στη συνέχεια της συζήτησης, η Άννα Καραμανλή επεσήμανε: «Εγώ ανέδειξα ένα γεγονός κι ανέδειξα μία υποκρισία. Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα. Εγώ θέλω να μιλήσω για την απαράδεχτη, βίαιη και σεξιστική συμπεριφορά του κ. Βαρεμένου. Αναγκάζεται και σύρεται και ζητά συγγνώμη, μετά δεν ζητά συγγνώμη και μετά βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι ήταν απαράδεχτη συμπεριφορά. Αυτά τα αφήνω στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν. Ούτε προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τίποτα, δεν δίστασα μάλιστα να πάω απέναντι και από το κόμμα μου όταν χρειάστηκε. Δεν μπορώ την υποκρισία του «υποφέρω, αλλά πάω στο θέατρο με παρέα χαμογελαστή». Αυτό δεν το δέχομαι γιατί είναι ημέρες πένθους για την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: O κακός χαμός στον “αέρα” του ΣΚΑΪ ανάμεσα σε Βαρεμένο και Καραμανλή

Η κ. Καραμανλή επισήμανε ότι ο κ. Βαρεμένος δεν θα είχε την ίδια συμπεριφορά αν στη θέση της ήταν ένας άνδρας. «Αν ήταν δίπλα του ένας άνδρας, φαντάζομαι ότι δεν θα του πετούσε το χαρτί. Φαντάζεστε στη θέση του να ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και να είχε αυτή τη συμπεριφορά σε γυναίκα συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ;»

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε η κ. Καραμανλή σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου στον αέρα του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, κάποια στιγμή κι ενώ η ένταση ανέβαινε η κυρία Καραμανλή έδειξε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, σε θεατρική παράσταση, γεγονός που καυτηρίασε η «γαλάζια» βουλευτής κι ο ομόλογός της του ΣΥΡΙΖΑ, της επιτέθηκε.

«Προχθές όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού ο Τσίπρας χαμογελώντας με δύο κυρίες πήγε στο Θέατρο στο Παλλάς. Αυτή είναι η αθλιότητα του Τσίπρα. Δείτε τους χαμόγελο colgate» είπε η κυρία Καραμανλή, με τον Βαρεμένο να της απαντά «Μιλάει το χαμόγελο Μητσοτάκη» και της άρπαξε το χαρτί μέσα από τα χέρια προκαλώντας την έκπληξη της ίδιας και των Οικονόμου – Παυλόπουλου που καυτηρίασαν την κίνησή του.

«Γιώργο, δεν κάνουμε τέτοια σε μια γυναίκα» του είπε ο Οικονόμου με τον Βαρεμένο να ανταπαντά «δεν μπορώ τις αθλιότητες». Οταν ηρέμησαν οι τόνοι, ο κ. Βαρεμένος απολογήθηκε για την κίνησή του και η κυρία Καραμανλή αποδέχθηκε την «συγγνώμη» του.