Κεραμέως: “Δεν φτάνει το 74% των εκπαιδευτικών που έχουν εμβολιαστεί”

σχολεία Γυμνάσια λύκεια δημοτικά

Στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο η διδασκαλία να γίνεται μόνο σε εμβολιασμένους

Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς και φοιτητές έκανε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, να αξιοποιήσουν το μοναδικό “δώρο” της επιστήμης και να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και πως έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από το 74% των εκπαιδευτικών, αυτό είναι τεράστιο βήμα, αλλά δεν φτάνει, χρειάζονται και άλλοι.
Ερωτηθείσα εάν η διδασκαλία θα γίνεται μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές ανέφερε «τα συζητάμε όλα». «Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 12 με 17 σημείωσε ότι αν ένα παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά πασά πιθανότητα, και ακολουθώντας τη λογική της επιτροπής των ειδικών δε θα κάνει τεστ όπως στα πλοία. Από την άλλη πλευρά τα self tests θα υπάρχουν τα σχολεία. «1 στα 2 κρούσματα στη χώρα το ανακαλύπταμε από self test» είπε.

Διαβάστε επίσης
Εμβολιασμοί: Τα ποσοστά σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς

Όπως παρατήρησε, η υπουργός Παιδείας, έχει δοθεί ευρωπαϊκή έγκριση για εμβολιασμό από τα 12 εδώ και αρκετό καιρό, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, Ιταλία Ισπανία εφαρμόζουν τον εμβολιασμό στα παιδιά.

Πηγή: skai.gr / Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *