Κιλκίς: Καταγγελία για νοθεία στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Η αντίδραση της ΕΔΕΚΑΠ και η φωτογραφία ντοκουμέντο

ΠΑΣΟΚ εκλογές Κιλκίς

Αναβρασμός επικρατεί στο Κιλκίς μετά τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στο Πολύκαστρο υπήρξε καταγγελία για νοθεία του αποτελέσματος με έναν υποψήφιο να καταθέτει ένσταση. Ο Παναγιώτης Γουδαμάνης, υποψήφιος για την Νομαρχιακή Επιτροπή αλλά και για το προσεχές συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε παρατυπίες κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων. “Φαίνεται πως ο κόσμος επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, […]

Αναβρασμός επικρατεί στο Κιλκίς μετά τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στο Πολύκαστρο υπήρξε καταγγελία για νοθεία του αποτελέσματος με έναν υποψήφιο να καταθέτει ένσταση.

Ο Παναγιώτης Γουδαμάνης, υποψήφιος για την Νομαρχιακή Επιτροπή αλλά και για το προσεχές συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε παρατυπίες κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων.

“Φαίνεται πως ο κόσμος επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρακτικές που κάνουν κακό στο κόμμα και θέλουμε να τις ξεριζώσουμε”, σχολίασε ο καταγγέλλων μιλώντας στο Thes.gr.

“Καταθέσαμε ένσταση για νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος, που έγινε μπροστά στα μάτια μας”, σημειώνει ο Παναγιώτης Γουδαμάνης και συνεχίζει: “Στο τραπέζι που γινόταν η καταμέτρηση βρίσκονται ο δικαστικός επιμελητής, και τρεις ακόμη άνθρωποι συγγενείς πρώτου βαθμού άλλων υποψηφίων. Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, είπαν πως δεν υπήρχε κάποιος άλλος να βοηθήσει και αυτοί προσφέρθηκαν να κάνουν την καταμέτρηση”. Παράλληλα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η πόρτα της αίθουσας ήταν ανοικτή.

Ο ίδιος σταμάτησε τη διαδικασία ζητώντας το λόγο για τη διαδικασία και κατέθεσε επί τόπου ένσταση. Μάλιστα, κάνει λόγο για παρέμβαση υποψηφίου βουλευτή του κόμματος στο Κιλκίς ο οποίος τηλεφωνικά επικοινώνησε με τον δικαστικό αντιπρόσωπο και του ζήτησε να μιλήσει με συγκεκριμένο άνθρωπο στα κεντρική στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η ένταση του Παναγιώτη Γουδαμάνη εξετάστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) η οποία την απέρριψε με ψήφους 7-4. “Περίμενα την απόφαση για να μπορώ να προχωρήσω στα επόμενα βήματα. Σήμερα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ρίχνουν στα “μαλακά” αυτούς που συμμετείχαν στην καλπονοθεία σα να μην έγινε τίποτα. Είναι χρέος μου προς το κόμμα και τους ανθρώπους που επέστρεψαν σε αυτό και αγκάλιασαν την προσπάθεια που γίνεται, να τους ξεμπροστιάσω”.

Διαβάστε επίσης
ΣΕΒΕ: Νέος πρόεδρος ο Συμεών Διαμαντίδης

Ως ένα πρώτο βήμα, είναι και η φωτογραφία (η αρχική φωτό του άρθρου) από το βράδυ της εκλογικής διαδικασίας με τα τέσσερα άτομα γύρω από το τραπέζι της καταμέτρησης. “Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο. Οταν σε “δουλεύουν” μπροστά στα μάτια σου, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να τους δείξεις την αλήθεια στα μούτρα τους”.

ΕΔΕΚΑΠ: “Υπήρξε προσπάθεια προσθήκης σταυρών αλλά δεν έγινε αλλοίωση”.

Η ΕΔΕΚΑΠ έκανε σήμερα γνωστή την απόφασή της. Η ανακοίνωση που εξέδωσε παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς παραδέχεται πως υπήρξε προσπάθεια νοθείας, αλλά σημειώνει δεν έγινε αλλοίωση του αποτελέσματος. Μάλιστα, καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές, ενώ επιφυλάσσεται να επανεξετάσει το θέμα μετά το συνέδριο.

“Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζοντας την υποβολή ενστάσεων στην εκλογική διαδικασία του Δήμου Παιoνίας του Νομού Κιλκίς και ειδικότερα κατά τη διαλογή των ψήφων για τη συντονιστική επιτροπή και τους συνέδρους του 3ου συνεδρίου προέβη στις εξής ενέργειες:

1. Ζήτησε τη διακοπή της διαλογής των ψήφων και την άμεση αποστολή της κάλπης στην Αθήνα προκειμένου η καταμέτρηση να γίνει από την ΕΔΕΚΑΠ.

2. Διενήργησε εξαρχής και ολοκλήρωσε τη διαλογή των ψήφων της κάλπης του Δήμου Παιoνίας για τη συντονιστική γραμματεία και τους αντιπροσώπους στο συνέδριο.

3. Από την διαλογή των ψήφων διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος ακόμη κι αν υπήρξε προσπάθεια προσθήκης σταυρών, διότι το εύρος της διαφοράς των ψήφων των υποψήφιων συνέδρων δεν δημιουργεί καμία αλλαγή στο αποτέλεσμα και τη σειρά εκλογής των συνέδρων.

Περαιτέρω, για την παρουσία εκπροσώπων υποψηφίων συνέδρων στο τραπέζι διαλογής των ψήφων, η ΕΔΕΚΑΠ επιφυλάσσεται μετά το συνέδριο να κινηθούν οι προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες.

Τέλος, η ΕΔΕΚΑΠ θεωρεί καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του κινήματος”.