ΚΚΕ: “Η λέξη βαρβαρότητα δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς τη φρίκη στον Εβρο”

ΚΚΕ

Εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη

Το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωση εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη χαρακτηρίζοντας κυνικές και επικίνδυνες τις δηλώσεις του.

Η λέξη βαρβαρότητα δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς τη φρίκη, επισημαίνει το ΚΚΕ για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στον Έβρο, ενώ ασκεί με δριμύτητα κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας τις τεράστιες ευθύνες της γι’ αυτές τις τραγωδίες.

Κυνικές και επικίνδυνες οι δηλώσεις Μηταράκη

Παράλληλα το ΚΚΕ ζητάει να δοθεί άμεση λύση για να σωθούν οι ζωές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στον Έβρο έχει ως εξής:

«Η λέξη βαρβαρότητα δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς τη φρίκη. Στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης γίνεται συζήτηση για ένα άταφο νεκρό παιδί, που πέθανε από τσίμπημα σκορπιού, «πλεούμενα» πτώματα στο Αιγαίο, δεκάδες ανθρώπους σε άμεσο κίνδυνο ζωής… Άνθρωποι – αριθμοί στον αιματηρό κατάλογο, που προκαλεί η εγκληματική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, η πολιτική των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της εργαλειοποίησης των κατατρεγμένων στα γεωπολιτικά παζάρια, της Frontex, του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε διακινητές που μετέφεραν παράνομους αλλοδαπούς σε ειδικές κρύπτες φορτηγών (ΦΩΤΟ)

»Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτές τις τραγωδίες είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις κυνικές και επικίνδυνες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, Ν. Μηταράκη, που για άλλη μια φορά προσπαθεί να τις αποποιηθεί στο όνομα της δράσης των διακινητών.
Οφείλει να δώσει άμεση λύση η κυβέρνηση

»Οφείλει να δώσει άμεση λύση για να σωθούν οι ζωές των ξεριζωμένων προσφύγων, που βρίσκονται εδώ και μέρες εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Να τους δοθεί άμεσα κάθε αναγκαία ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

»Απαιτούμε να καταργηθεί εδώ και τώρα η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Η οργή να γίνει δύναμη αλληλεγγύης

»Η οργή του ελληνικού λαού να γίνει δύναμη αλληλεγγύης και πάλης ενάντια στην βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που καταδυναστεύει τις ζωές των ανθρώπων και σκορπά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά».