Κύπρος: Τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από περιοχή νεκρής ζώνης

άσκηση Ηνίοχος Τουρκία

Οι αρχές διερευνούν την υπόθεση

Πτήση τουρκικού αεροσκάφους κατέγραψαν οι αρχές της Κύπρου πάνω από την κοινότητα Δένειας σε περιοχή νεκρής ζώνης και διερευνούν την υπόθεση, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο ΟΗΕ.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, στις οποίες προέβη και στο παρελθόν, σε σχέση με τη παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας στο νησί.

Σύμφωνα με όσα είπε από τη Λάρνακα ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόκειται «για παράνομη δραστηριότητα από πλευράς της τουρκικής αεροπορίας για να καταγράφουν κάποια δεδομένα σε σχέση με τη νεκρή ζώνη.

Είναι κάτι για το οποίο από το πρωί έχουμε ενώπιον μας όλα τα δεδομένα και το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί στις ενέργειες που προέβη και στο παρελθόν για ίδια περιστατικά». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ενέργειες θα γίνουν και προς την κατεύθυνση των ΗΕ και της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης  Μεγάλη έκρηξη σε πολυκατοικία στην Τουρκία - Τουλάχιστον ένας νεκρός (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ερώτηση αν ανησυχεί από αυτή τη δραστηριότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για οτιδήποτε γενικά ανησυχώ, για όλα τα δεδομένα είμαι εδώ για να ανησυχώ και να προβαίνουμε σε ενέργειες.

Και φυσικά είναι κάτι που ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, σε καμιά απολύτως περίπτωση ότι είναι κάτι που μας αφήνει αδιάφορους και για αυτό τον λόγο είπα ότι θα προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες».

Πηγή: newsit.gr