Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία και υγεία στις προτεραιότητες της κυβέρνησης»

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό

Να εκπέμψουν μήνυμα συνολικής επανεκκίνησης κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους υπουργούς κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στο υπουργικό πως παρά τις δεδομένες δυσκολίες της προεκλογικής μάχης, «η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη της ΝΔ πρώτη και την Ελλάδα ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας με τον τρόπο τους, μας έστειλαν ένα μήνυμα. Μας ζήτησαν ουσιαστικά περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Και όσοι αμφιβάλλουν, τους ενθαρρύνω να διαβάσουν μία μέχρι στιγμής αδημοσίευτη συνέντευξη την οποία είχε δώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Βασίλη Βασιλικό, η οποία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε έναν τόμο για τον ιδρυτή της παράταξής μας, στην οποία λέει κάτι πολύ ενδιαφέρον: «υπήρξα», έλεγε ο Καραμανλής, «πάντα προοδευτικός, ανεπηρέαστος από δογματισμούς και προκαταλήψεις. Δεν είμαι ούτε δεξιός, δεν είμαι ούτε κεντρώος, δεν είμαι ούτε αριστερός, ώστε κάθε φορά να μπορώ να επιλέγω τη λύση που συμφέρει τον τόπο μου», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συναντηθούν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη

«Το 41% των πρόσφατων εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και αυτό δεν αλλάζει, αλλά υποχωρεί από το προσκήνιο. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει κατάματα τις αδυναμίες της και τις ξεπερνά. Οι πολίτες μας έστειλαν ένα μήνυμα πατήστε γκάζι και όχι φρένο, δεν πιστεύουμε στα λεφτόδεντρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, οι αυξήσεις μισθών, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η παιδεία και η υγεία θα είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα επιτελείο μάχης για να έχουμε έναν ορατό σκοπό και αποτελέσματα», είπε ο πρωθυπουργός για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

«Στο χέρι μας είναι να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών», σημείωσε.

Πηγή φωτό: Eurokinissi