Κυριάκος Μητσοτάκης: «Παράνομη και προκλητική η ρητορική της Βόρειας Μακεδονίας – Την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε»

Μητσοτάκης

Τι ανέφερε για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις ευρωεκλογές

Ηχηρό μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εγκαταλείψει την «προκλητική και ανιστόρητη» ρητορική.

«Η στάση της νέας Προέδρου και του εντολοδόχου Πρωθυπουργού είναι και παράνομη και προκλητική. Και την επιστρέφουμε. Ο δρόμος προς την Ευρώπη μπορεί να σταματήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «οι ανιστόρητοι εντός των συνόρων πρέπει να καταλάβουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της». «Μας φόρτωσαν τη συμφωνία και τώρα μας ζητάμε να κυρώσουμε τα Μνημόνια» σημείωσε με έμφαση.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις εξαγωγές ως την πιο δυναμική συνιστώσα της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία αναφερόμενος στην αύξηση κατά 41% των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου του μισθού αλλά και το μέσου μισθού που όπως είπε είναι πλέον στα 1.300 ευρώ. Σημείωσε ακόμα ότι ότι τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν 450.000 θέσεις εργασίας. Η παραγωγική βάση της χώρας μας αυξάνεται και το γκάζι των επενδύσεων παραμένει και φέτος πατημένο ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία για την ρητορική της νέα Προέδρου Γκ. Σιλιάνοφσκα και του εντολοδόχου πρωθυπουργού Χριστιάν Μιτσκόφσκι. Η ρητορική τους είναι παράνομη και προκλητική. Την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε σημείωσε χαρακτηριστικά στρέφοντας τα βέλη του και στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι κάποιοι ανιστόρητοι καλούν την πατρίδα να ξοδέψει τα όπλα που έχει στα χέρια της με την κύρωση των μνημονίων. «Μας φόρτωσαν τη συμφωνία και τώρα μας ζητάμε να κυρώσουμε τα Μνημόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπενθύμισε ότι το κόμμα του την είχε καταψηφίσει και τόνισε με έμφαση πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των εξαγωγικών επιχειρήσεων για να προστατεύσουν τα προϊόντα της Μακεδονίας. Χρειαζόμαστε μια αντεπίθεση για την αυθεντικότητα και την ποιότητα των προϊόντων της Μακεδονίας μας είπε χαρακτηριστικά.

«Να ξεχωρίσουμε τους αληθιούς πατριώτες του έργου από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού και ειδικά από τους εμπόρους των εθνικών μας θεμάτων» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή και αδράνεια ούτε για τυφλά μηνύματα. Δεν χρειαζόμαστε ψήφους αψήφιστες αλλά ψήφο ευθύνης και ωριμότητας.