Λιάνα Κανέλλη: “Μόνο τη δικιά του πλάτη έχει ο ελληνικός λαός” (ΒΙΝΤΕΟ)

Λιάνα Κανέλλη

Τι ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ

Για τα ελληνοτουρκικά, τις προκλήσεις και τη στάση που τηρεί το ΝΑΤΟ μίλησε η βουλευτής ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Η Κανέλλη δήλωσε πως όσο οι απειλές της Τουρκίας παραμένουν σε φραστικό επίπεδο είναι απλώς ενδεικτικές, ωστόσο το ενδεχόμενο να εκραγούν «είτε με τη μορφή ατυχήματος, είτε με τη μορφή οργανωμένης προβοκάτσιας, είτε πραγματικής επίθεσης» είναι ανοιχτό.

Σημείωσε πως το ΝΑΤΟ δίνει πάτημα στην Τουρκία, και ο λόγος της είναι «τόσο καθησυχαστικός, που είναι σα να της λέει προχώρα».

«Οι λόγοι είναι οικονομικοί και γεωστρατηγικοί» συμπλήρωσε.

Δήλωσε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι «αγαθοεργό σωματείο» που θέλει την ευημερία και την ειρήνη στον πλανήτη, με τρανταχτό παράδειγμα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης  Λιάνα Κανέλλη: Τα νεότερα για την υγεία της - «Χτύπησα το πόδι και το πλευρό μου» (BINTEO)

«Μία πλάτη έχει ο ελληνικός λαός, τη δικιά του. Στις δικές μας πλάτες θα ακουμπήσουμε» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Αναφορικά με την αγορά των Rafale από την Γαλλία, δήλωσε πως «δεν είναι βοήθεια ό,τι πληρώνεις ακριβά».

«Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα ελληνοτουρκικά για εσωτερική κατανάλωση και να τα χρησιμοποιούμε και να τα αντιλαμβανόμαστε στη διάσταση που έχουν. Δεν μπορεί να είμαστε τουρίστες» τόνισε.

Τέλος, επισήμανε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει εάν τα εξοπλιστικά συστήματα που αγοράζει η χώρα αφορούν την υπεράσπιση της χώρας ή αλλότρια συμφέροντα.

«Τα εξοπλιστικά βγαίνουν από την “πλάτη” του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε.