Μάλαμα: “Η διοίκηση της ΔΕΗ καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της Βόρειας Ελλάδας”

Με δηλώσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα κατηγορεί την διοίκηση της ΔΕΗ πως καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της Βόρειας Ελλάδας.

“Μέσα στις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου η ΔΕΗ μεγάλων πελατών Ανατολικής Θεσσαλονίκης έκρινε σκόπιμο να σταματήσει την παροχή ηλεκτροδότησης σε μία σημαντική πτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Γαλάτιστας, με αποτέλεσμα, αφενός, να βρουν ασφυκτικό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες νεοσσοί κι αφετέρου να κινδυνεύει μια επιχείρηση με δραστηριότητα 70 ετών με ολοκληρωτική καταστροφή”, τόνισε αρχικά η κα. Μάλαμα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Όπως καταγγέλεται από τους υπευθύνους της επιχείρησης η διακοπή ρεύματος οφείλεται σε καθυστέρηση μιας δόσης διακανονισμού, σε μία περίοδο που το κόστος της ενέργειας στις κτηνοτροφικές μονάδες έχει εκτοξευτεί σε ανυπολόγιστα ύψη. Εμείς καλούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας να λάβει προσωπική γνώση του θέματος και να δώσει άμεσες και σαφείς εντολές στην διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να διορθωθούν αυτές οι αποφάσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταστραφεί, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, ολοκληρωτικά το ζωϊκό κεφάλαιο μίας μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας την ώρα που η χώρα βιώνει επισιτιστική κρίση και να μείνουν άνεργοι 40 εργαζόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή, γιατί πρέπει να μείνει όρθιος ο παραγωγικός ιστός της Βόρειας Ελλάδας πάση θυσία”.

Διαβάστε επίσης
Σε ποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν