Με τη Νάνσι Πελόζι συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει της ομιλίας στο Κογκρέσο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκς εν όψει της ιστορικής ομιλίας του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι τιμή του να εκπροσωπήσει ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός τη χώρα μας στον ναό της αμερικανικής δημοκρατίας, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να κάνει λόγο για σχέση φιλίας και σεβασμόυ.

Η Νάνσι Πελόζι καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και υπογράμμισε την ικανοποίηση των ΗΠΑ από τη στάση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τόσο από την άποψη της ασφάλειας, όσο και στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δημοκρατικές αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα στην αρχαιότητα και πάνω στις οποίες βασίστηκε η ίδρυση του αμερικανικού έθνους, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια η Ελλάδα εμπνεύστηκε πάνω στις αρχές των ΗΠΑ για την ίδρυση του κράτους πριν από 201 χρόνια.

Η ίδια επισήμανε ότι χθες ο Αμερικανός πρόεδρος καλωσόρισε τον πρωθυπουργό σε μια υπέροχη τελετή στον Λευκό Οίκο, δείγμα φιλίας και σεβασμού, και εμείς σήμερα εδώ επίσης, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στάση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο από την άποψη της ασφάλειας, καθώς και αναγνώρισης του ρόλου της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι τιμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα ως ο πρώτος πρωθυπουργός που θα απευθύνω ομιλία στο Κογκρέσο.

Διαβάστε επίσης
Κάρλος Σαντάνα: Κατέρρευσε στην σκηνή κατά τη διάρκεια της συναυλίας του (ΒΙΝΤΕΟ)

Μίλησε για παράλληλους δρόμους των δύο χωρών σε πολέμους και οικονομικές μάχες, για να υπογραμμίσει ότι σήμερα οι σχέσεις μας πιο δυνατές από ποτέ. «Θα μιλήσω για αυτές στο Κογκρέσο, όπως και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία ανά τον κόσμο. Ευχαριστώ, εκ μέρους του ελληνικού λαού, για την τιμή και τα θερμά σας λόγια».