ΜέΡΑ25: «Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα χωρίς λόγο στο πάρτι του Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride»

ΜέΡΑ25

Το κόμμα καταδίκασε την απροκάλυπτη βία της αστυνομίας

Καταγγελία για την ρίψη δακρυγόνων χωρίς καμία αφορμή από την ΕΛΑΣ στο πάρτι του Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride κάνει το ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, η ΕΛΑΣ εξέλαβε το αποτέλεσμα των εκλογών σαν “επικρότηση της καταστολής και της βίας”.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 για το συμβάν είναι η εξής:

«Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα βίαια ένστικτα της η Ελληνική Αστυνομία μπροστά στον συνδυασμό νεολαίας, πανεπιστημίου και ΛΟΑΤΚΙ.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι με το οποίο έκλεισε το 7ο Αυτοργανωμένο Thessaloniki Pride, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ρίψη δακρυγόνων χωρίς καμία αφορμή – όπως είχε κάνει και πέρσι τον Σεπτέμβριο σε χιλιάδες φοιτητές που παρευρέθηκαν σε συναυλία στο ΑΠΘ.

Ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, είναι ξεκάθαρο ότι η αστυνομία εξέλαβε το αποτέλεσμα ως επικρότηση της καταστολής και της βίας και ετοιμάζεται για μια τετραετία εντατικοποίησης των ήδη βάρβαρων πρακτικών της.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει την απροκάλυπτη βία της αστυνομίας ενάντια στη νεολαία γενικότερα και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πιο συγκεκριμένα.

Αυτό το περιστατικό ενισχύει το πείσμα μας να ξαναβάλουμε στη Βουλή το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε την επιδότηση των 600 ευρώ που δόθηκε στο αστυνομικό σώμα τη μέρα μετά τη δολοφονία του Ρομά συμπολίτη μας Κώστα Φραγκούλη, καθώς και το μόνο κόμμα που στηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ξεκάθαρα και χωρίς ενδοιασμούς».