Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: “Χρειάζονται πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών”

Μητσοτάκης

Συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρίσκεται στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην τοποθέτησή του για το Μεταναστευτικό στη σύνοδο κορυφής που είναι σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Αναφέρθηκε ακόμα στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα και της βελτίωσης της συνεργασίας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

«Η προτεραιότητα μας, δεν είναι μόνο να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, αλλά να προστατέψουμε και τους ανθρώπους», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρό του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις Βρυξέλλες.

«Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ. Ο κύκλος πόνου και τραύματος που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία τα τελευταία δέκα έτη, έχει πλέον κλείσει», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες στις κοινές δηλώσεις του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης σε Ερντογάν: "Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου μπορεί να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ελλάδα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναφορικά με το μεταναστευτικό εξέφρασε τη θλίψη για την τραγωδία στην Πύλο και πρόσθεσε πως απαιτείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του. Για την ελληνική ακτοφυλακή τόνισε πως έχει σώσει δεκάδες ανθρώπους που συχνά δεν φορούν καν σωσίβια και πως η προτεραιότητα των ελληνικών αρχών είναι όχι μόνο να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά να συνδράμει όσους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως για την κυβέρνηση το μεταναστευτικό συνιστά μεγάλη προτεραιότητα και πως μείωσε τις μεταναστευτικές ροές κατά 90%.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi