Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: “Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα”

Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεία Γρεβενά πρωθυπουργός κόσμος

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο facebook

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που ισχύει από σήμερα (1/4), αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αλλά είναι ακόμα ένα βήμα προς τη σταδιακή σύγκλιση με τα εισοδήματα της Ευρώπης.

Δείτε επίσης: Σε ισχύ από σήμερα η αύξηση του κατώτατου μισθού – Πόσο αυξάνονται τα επιδόματα

«Από σήμερα ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει στα 780 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ιστορικά έως σήμερα. Έτσι, στο τέλος του μήνα, 585.000 εργαζόμενοι συμπολίτες μας θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται.
Από το 2019, όταν και αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού φτάνει στο 20%.

Γνωρίζω καλά ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμη χαμηλοί. Προφανώς η νέα αύξηση δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα. Όμως η χώρα μας -χάρη στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας που πετυχαίνουμε τα τελευταία χρόνια- σταδιακά συγκλίνει με την Ευρώπη στα εισοδήματα. Μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στη 10η θέση. Αυτή η πορεία σύγκλισης δεν πρέπει να ανακοπεί.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στις περιοχές που πλήττονται"

Το μεγάλο μας στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι η ακόμη πιο δυναμική αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί ξανά τη διακυβέρνηση του τόπου», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού