Μητσοτάκης για την τραγωδία στη Λιβύη: «Θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές»

Λάρισα Κυριάκος Μητσοτάκης

Τόνισε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στις οικογένειες των θυμάτων

Το συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη εκτελούσαν εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως όλη η χώρα πενθεί, ενώ τόνισε πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα. Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».

Διαβάστε επίσης  Στη Θεσσαλία αύριο (8/12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή φωτό: Eurokinissi