Μητσοτάκης για τους νεκρούς πιλότους του καναντέρ: “Οι Ελληνες θρηνούμε για την απώλεια των δύο ηρώων”

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη ALPHA

Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις

Συλλυπητήρια δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο.

«Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός αποτίοντας φόρο τιμής στους δύο χειριστές που σκοτώθηκαν ενώ έδιναν μάχη με την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πλατανιστός, όπου έπεσε το αεροσκάφος σε ρεματιά.

Δείτε επίσης: Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο: Νεκροί πιλότος και συγκυβερνήτης

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων για την απώλεια των χειριστών:

“Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης”.

Διαβάστε επίσης  Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση

 

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τραγωδία στην Κάρυστο με τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από την πτώση του Canadair.

Αμέσως αφότου έγινε γνωστό ότι οι δύο πιλότοι βρέθηκαν, το υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε ειδική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

“Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια”.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi