Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: “Επιστρέφω το απόγευμα την διερευνητική”

Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

Όλα δείχνουν εκλογές στις 25 Ιουνίου

Πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι το απόγευμα θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Κρατά την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θεωρώ ότι οι εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας. Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή.

Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω ώστε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο της απλής αναλογικής. Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη νωρίτερα ο Κώστας Τασούλας και παρέδωσε τα τελικά αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, επέδωσε νωρίτερα στον Πρόεδρο της Βουλής, Κων. Τασούλα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν με προσβλητικά σχέδια το εκλογικό κέντρο του Ζέρβα (ΦΩΤΟ)

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου από την πλευρά της δήλωσε κατά την παραλαβή των αποτελεσμάτων των εκλογών: «Η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά με τις συνήθειες ενός δημοκρατικού διαλόγου. Πάντα υπάρχουν εντάσεις αλλά δεν νομίζω ότι ξεπεράστηκαν τα όρια. Οι εκλογές και η προετοιμασία και η μέρα η χθεσινή κύλισαν με απόλυτη ομαλότητα και χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε από αρκετά νωρίς τα αποτελέσματα».

Η ίδια εξήγησε: «το Σύνταγμα έχει με αρκετά μεγάλη σαφήνεια προδιαγράψει την πορεία των πραγμάτων, θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία». Όλα θα πάνε κατ’ ευχήν, σχολίασε ο κ. Τασούλας.

H διαδικασία που ακολουθεί

Στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να καλεί τον αρχηγό του πρώτου κόμματος -εν προκειμένω τον Κυριάκο Μητσοτάκη– για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται στις 12:30 να λάβει από την κα Σακελλαροπούλου την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως όλα δείχνουν στις 25 Ιουνίου θα είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: Εurokinissi