Μητσοτάκης: “Το Κράτος Δικαίου στη χώρα είναι πιο ισχυρό από ποτέ”

Κυριάκος Μητσοτάκης Ρομπέρτα Μέτσολα

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δηλώσεις έκαναν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Κατά την επίσκεψή της η πρόεδρος του ΕΚ θα απευθύνει κεντρική ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Η ΕΕ ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών» και θα συνομιλήσει με νέους στο Ωδείο Αθηνών, για θέματα που τους απασχολούν με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 9 Ιουνίου 2024.

Live οι δηλώσεις

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη

-Ο διάλογος πρέπει να γίνεται με ευθύνη και όχι με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο συκοφαντιών, όπως η συκοφαντία με την μικρή Μαρία στον Εβρο και πότε με καταγγελίες για το Κράτος Δικαίου που είναι ισχυρότερο από ποτέ στην πατρίδα μας.

-Τελικός κριτής της ποιότητας του Κράτους Δικαίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κακά τα ψέματα αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη. Σε αυτές τις φωνές εμείς αντιτάσσουμε την επέκταση των δικαιωμάτων με τελευταίο δείγμα το νόμο για την ισότητα στο γάμο. Μία μεταρρύθμιση ελευθερίας, ισονομίας, δικαιοσύνης.

-Πολιτικές που αναγνωρίζονται και από τους ετέρους μας και από διεθνή ΜΜΕ.

-Ας μην ανησυχούν ορισμένοι η Δημοκρατία προοδεύει στον τόπο που γεννήθηκε.

-Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και δεν έκρυψα την ανησυχία μου για τις επιθέσεις Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

-Στα ζητούμενα των επόμενων ευρωεκλογών τι σημαίνει να έχουμε μία ανεξάρτητη αμυντική πολιτική. Πώς θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως οι κινητοποιήσεις των αγροτών μας οι οποίοι θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας και εκφράζουν δίκαια αιτήματα για την ταχύτητα της πράσινης μετάβασης. Οσα μας απασχόλησαν να γίνουν αντικείμενα προεκλογικά.

Διαβάστε επίσης  Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση

Ρομπέρτα Μέτσολα

-Η Ελλάδα είναι από τα λίγα μέρη του κόσμου που χαίρεσαι να βρίσκεσαι.

-Πετύχατε την έξοδο από την επιτήρηση εν μέσω κρίσεων και πολέμων.

-Είμαι εδώ για να ενθαρρύνω την ψήφο των νέων στις ευρωεκλογές. Τώρα που η επιστολική ψήφος είναι πραγματικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε περισσότερο την Δημοκρατία.

-Με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε φλέγοντα ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τη στήριξη στους αγρότες. Εϊναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την πανευρωπαική κατάσταση και δεν θέλουμε κανείς να μείνει πίσω.

-Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα κράτη μέλη με τον ίδιο τρόπο όσον αφορά το Κράτος Δικαίου. Γι’ αυτο επιμείναμε να υπάρχει μια έκφραση που αφορά όλα τα κράτη μέλη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πολιτικοποιήσουμε τέτοια ζητήματα.

-Χαιρετίζω τα σημαντικά βήματα στην Ελλάδα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφάνειας και της ισότητας.

-Συγχαίρω την Ελλάδα για την ψήφιση της ισότητας στον γάμο των ομοφύλων.

-Ηταν σημαντική απόφαση στο κοινό ταξίδι για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: iefimerada.gr

Πηγή φωτό: EUROKINISSI