Μητσοτάκης: “Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα είναι θέμα ισότητας, σέβομαι την διαφορετική άποψη της Εκκλησίας”

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με το θέμα που κυριαρχεί στην ατζέντα να είναι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εξηγώντας ότι είναι θέμα δικαιωμάτων και προστασίας των παιδιών.

υπουργικό συμβούλιο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ισότητα στον γάμο είπε ότι με αυτήν επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών και η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η συζήτηση έγινε νηφάλια και χωρίς ακρότητες. «Σε αυτό το διάλογο ακούστηκαν όλες οι απόψεις και τις σέβομαι», είπε «αλλά και φωνές που δεν είχαν ακουστεί έως σήμερα, των ομόφυλων γονέων που θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ότι το παιδί τους δεν θα καταλήξει σε ίδρυμα».

υπουργικό συμβούλιο Μητσοτάκης

Και συνέχισε: «Εξηγήθηκε λεπτομερώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο δεν επεκτείνει την παρένθετη κύηση και το γονέας 1 και 2 και προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς. Αυτό απαιτεί και η ευαισθησία της δημοκρατίας μας να μην υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών. «Αποδέχομαι είπε, «τις θέσεις της εκκλησίας τις οποίες σέβομαι απόλυτα και έχουμε δώσει λύσεις διαχρονικά σε ανάγκες του κλήρου αλλά ξεκαθάρισε ότι αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις.

υπουργικό συμβούλιο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του ξεκίνησε με την επιστολική ψήφο την οποία χαρακτήρισε σημαντική μεταρρύθμιση και διευκολύνει τους Έλληνες να ψηφίσουν. Είναι μια ευκαιρία συναίνεσης αλλά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζουν την πλάτη αν και αρχικά είχαν συμφωνήσει. Απορώ με την παλινωδία και την σκόνη που σηκώθηκε γύρω από το θέμα αυτό, είπε καθώς μια τροπολογία που κατατέθηκε βελτιώνει το νομοσχέδιο και πως γίνεται να συμφωνούμε με την επιστολική στις ευρωεκλογές και όχι στις εθνικές εκλογές. Και διερωτήθηκε η φωνή των πολιτών έχει άλλη βαρύτητα;

υπουργικό συμβούλιο Μητσοτάκης

«Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης γίνεται σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της επιστολής ψήφου συνέχισε και αν απορριφθεί η τροπολογία σήμερα θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές και θα φανεί ποιος θέλει να ψηφίζουν οι πολίτες με επιστολική ψήφο. Οι πολίτες μας βλέπουν και κρίνουν και συγκρίνουν», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης  Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν με συγκρατημένη αισιοδοξία και στο βάθος το Κυπριακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi