Μητσοτάκης: “Τώρα έχουμε αέρα στα πανιά μας, ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά όχι αλαζόνες” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης

Περιοδεία στην Κρήτη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εξαπέλυσε δε εκ νέου επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη, θέλοντας να συσπειρώσει τους οπαδούς της ΝΔ με το επιχείρημα της κυβερνητικής σταθερότητας.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Συνεχάρη τον Ερντογάν για την νίκη του στις εκλογές

«Με το χέρι στην καρδιά, ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες, το Ρέθυμνο με 16 μονάδες, το Λασίθι με 19 μονάδες και τα Χανιά με 22 μονάδες διαφορά», είπε καταρχήν στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε σίγουρος ότι «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από κει πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υπέστη τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι δεν έμαθαν τίποτα. «Τους φταίνε τώρα τα συστημικά ΜΜΕ, λες και καταλάβαμε λάθος τι είπε ο Κατρούγκαλος», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ ήταν πρώτη και στις «λαϊκές γειτονιές» και στη νεολαία. Εκτίμησε ότι οι πολίτες επιβράβευσαν τη σοβαρότητα, όμως προειδοποίησε ότι η νίκη της 21ης Μαΐου είναι ημιτελής: «Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Στόχος μας είναι όχι μόνο να φτάσουμε αυτό το ποσοστό, αλλά να το ξεπεράσουμε. Τότε θα έχει τελειώσει η δουλειά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε ότι εάν οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είχαν διεξαχθεί με απλή αναλογική, θα υπήρχε σήμερα αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ: «Αυτό που κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να πετύχουμε γιατί έπαιξαν με τον εκλογικό νόμο, θα το πετύχουμε στις 25 Ιουνίου, για μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με αυτοδύναμη τη ΝΔ στο τιμόνι της χώρας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης  Ανδρας πέθανε ξαφνικά ενώ απολάμβανε τον καφέ του

“Κανένας εφησυχασμός”

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι για αυτό δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, επισημαίνοντας ότι όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, τόσο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Υποστήριξε επίσης ότι μόνο η ΝΔ έχει συγκεκριμένη πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ «όλοι οι άλλοι κρύβονται». Σχολίασε μάλιστα συγκεκριμένα ότι: «Ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, θα μείνω στην αντιπολίτευση. Του απαντώ λοιπόν: Πολύ καλά κάνεις, μείνε με τον Τσίπρα, να τσακώνεστε ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε μάλιστα ότι: «Δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου το σκορ του πρώτου αγώνα μετράει στη ρεβάνς. Το σκορ του πρώτου αγώνα μας δίνει χαρά και ικανοποίηση, αλλά δεν μετράει», καλώντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ να πάνε ξανά στις κάλπες. Δήλωσε επίσης: «Τώρα έχουμε αέρα στα πανιά μας, ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά όχι αλαζόνες».

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε: «Θα φτάσουμε τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, στα 950 ευρώ τον κατώτατο μισθό. Είναι εφικτοί στόχοι αυτοί, μπορούν να γίνουν πράξη μόνο με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».