Νέα απάντηση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα: «Κανείς δεν έχει το αλάθητο σε αυτή τη χώρα»

Στέφανος Κασσελάκης

Τόνισε πως λείπει 21 χρόνια από την Ελλάδα και δεν θυμάται καλά τη γλώσσα

Νέα αναφορά στο λάθος που έκανε αποκαλώντας “κρατίδιο” τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, έκανε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» νωρίς σήμερα το πρωί προκειμένου να αναχωρήσει για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς θα περιοδεύσει σε Δράμα και Καβάλα.

Μιλώντας στον Alpha, είπε σχετικά «Τα είπα και στα κοινωνικά δίκτυα: 21 χρόνια είμαι έξω. Κανείς δεν έχει το αλάθητο σε αυτή τη χώρα», αναγνωρίζοντας για άλλη μία φορά, δημόσια, το λάθος του.

Η παραδοχή του λάθους

Ενα βίντεο στο οποίο τονίζει πως έκανε λάθος λόγω κούρασης όταν αποκάλεσε το ψευδοκράτος στην Κύπρο “κρατίδιο”, δημοσίευσε τα ξημερώματα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, με ένα βίντεο στα social media o Στέφανος Κασσελάκης απάντησε για την Κύπρο:

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα».

Και συνεχίζει: «Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε – απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Ολοκλόκληρη η δήλωση Κασσελάκη

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα.

Διαβάστε επίσης  Ο Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη από την Συρεγγέλα για τον Πολάκη

Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε – απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Πηγή φωτό: Eurokinissi