Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Εντονη ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

δημοσκόπηση Alco

Τα στοιχεία που δείχνουν οι αριθμοί

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για το κανάλι του Αμαρουσίου.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα η ΝΔ έχει ποσοστό 32% και ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ με 24%, το ΠΑΣΟΚ με 11,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜεΡΑ25 με 3% ενώ το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη έχει ποσοστό 2,3%.

Στη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης το 47% την βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά έναντι του 51% του την αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού το 48% τον βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά έναντι του 50,6% που τον βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 69% το βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 26,8% θετικά ή μάλλον θετικά.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,8% έναντι 34,3% του Νίκου Ανδρουλάκη και 33,7% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 22,9% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 18,4%.

Διαβάστε επίσης
ΕΥΠ: Ποιοι είναι οι δύο νέοι υποδιοικητές που ορίστηκαν

Στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια σειρά από βασικά προβλήματα ο πρωθυπουργός προηγείται σε όλες τις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα της δημοσκόπηση της Marc για τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών το 83% αναφέρει την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τον δύσκολο χειμώνα, το 43,4% τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά, το 39,4% η εγκληματικότητα και η βία, το 24,9% ο πόλεμος στην Ουκρανία, το 16,1% οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το 14,3% το μεταναστευτικό, το 11% φυσικές καταστροφές, η πανδημία με 10,8% και η υπόθεση Πάτση με 7,5%.

Στο ερώτημα ποια φράση είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην κυβέρνηση το 34,6% λέει πως θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα, το 25,6% πως κάνει ο,τι μπορεί, το 22,8% πως είναι επικίνδυνη κυβέρνηση και το 15,6% πως κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

δημοσκόπηση ΑΝΤ1

δημοσκόπηση ΑΝΤ1

δημοσκόπηση ΑΝΤ1

δημοσκόπηση ΑΝΤ1