Νέο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή – Του έκλεισαν το μικρόφωνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωταγωνιστής σε νέο επεισόδιο στη Βουλή έγινε απόψε (31/1) ο Παύλος Πολάκης.

Ο προεδρεύων της διαδικασίας Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε τέσσερις φορές παρατήρηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά αναγκάστηκε να του κλείσει το μικρόφωνο, ενώ διεκόπη η συνεδρίαση.

Ενώ στη Βουλή συζητείται ο Αναπτυξιακός Νόμος, ο κ. Πολάκης άρχισε να μιλά για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των κκ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου σχετικά με την υπόθεση Novartis, αναφέροντας πράξεις, οι οποίες κατά τη γνώμη του ευνόησαν την εταιρεία.

Ο κ. Αθανασίου του ζήτησε επανειλημμένως να επανέλθει στο θέμα της συνεδρίασης, που ήταν ο Αναπτυξιακός Νόμος, σύμφωνα με τον Κανονισμό.

Ο κ. Πολάκης είπε “δεν πρόκειται να σταματήσω ό,τι και να μου κάνεις”. Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου σηκώθηκε όρθιος, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για μομφή σε βάρος του βουλευτή, που μιλάει, διότι κατά τον Κανονισμό πρέπει να μπαίνει στο θέμα. Ο κ. Πολάκης συνέχισε σαν να μην τον άκουγε, λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης επί θητείας του ευνόησε με συγκεκριμένες πράξεις την εταιρεία Novartis, άρα υπήρχαν στοιχεία που δεν γνώριζαν οι δικαστές που αρχειοθέτησαν την υπόθεσή του. Ο κ. Αθανασίου τον προειδοποίησε ότι θα διακόψει τη συνεδρίαση αν συνεχίσει και τότε ο κ. Πολάκης έφυγε από το βήμα και πήγε προς το μέρος του Άδωνι Γεωργιάδη και άρχισε να του τα λέει εκτός μικροφώνου. Οι βουλευτές της ΝΔ απαίτησαν να διακοπεί η συνεδρίαση και να κατέβει από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης.

Η διαδικασία διεκόπη, ενώ ο κ. Αθανασίου κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να απαγγείλει -αν κρίνει σκόπιμο- μομφή στον κ. Πολάκη, η οποία ενδεχομένως μπορεί να είναι η παρεμπόδιση από τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της Βουλής για 15 ημέρες.

Αναλυτικά ο διάλογος ανάμεσα στον κ. Πολάκη και τον κ. Αθανασίου:

Πολάκης: Ξέρω ότι έχετε συγκεκριμένο στήσιμο

Αθανασίου: Τι λέτε.

Πολάκης: Το 2013 στα φάρμακα υψηλού κόστους ευνοήθηκε η Νovartis

Αθανασίου: Θα σας αφαιρέσω τον λόγο. Μπείτε στο θέμα

Πολάκης: Ό,τι θέλω θα πω

Διαβάστε επίσης  Ο Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη από την Συρεγγέλα για τον Πολάκη

Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά, αυτά τα συνηθίζετε εσείς. Θα εφαρμόσω τον Κανονισμό

Πολάκης: Να εφαρμόσετε ό,τι θέλετε

Αθανασίου: Σταματήστε

Πολάκης: Αυτό είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου, 130 εκατομμύρια πούλησε η Novartis και εισέπραξε 130 εκατομμύρια και η Merck πήρε 50 και πληρώθηκε 28.

Σε αυτό το σημείο ο Χαράλαμπος Αθανασίου σηκώθηκε όρθιος με τον Παύλο Πολάκη να συνεχίζει κανονικά την ομιλία του.

Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη τώρα. Θα πάω στο δεύτερο πειθαρχικό μέτρο. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας καταθέσει μομφή

Πολάκης: Πηγαίνετε όπου θέλετε

Αθανασίου: Δεν συμμορφώνεστε. Σας αφαιρώ. Διακόπτω τη συνεδρίαση και καλώ τον πρόεδρο της Βουλής στην αίθουσα να σας απαγγείλει πρόταση μομφής.

Εκείνη την ώρα ο κ. Πολάκης αντιλαμβανόμενος ότι τα μικρόφωνα έκλεισαν έφυγε από το βήμα και κατευθύνθηκε προς τα υπουργικά έδρανα λέγοντας: «Τώρα Γεωργιάδη θα στα πω από εδώ».

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε αντιδράσει, απευθύνθηκε στο προεδρείο φωνάζοντας: «Άστον να τα πει. Άστον».

«Δεν γίνονται αυτά» φώναξε ο κ. Αθανασίου εν μέσω πανδαιμονίου και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Πολάκης: Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook μέσα από τη Βουλή αναφέρθηκε στο επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα και είχε ως συνέπεια της διακοπής της συνεδρίασης. Αναλυτικά η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

“Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες .
Ο προεδρεύων Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για να μην ολοκληρώσω την ομιλία μου όπου ανέλυε την απόφαση αρχειοθέτησης του ΑΔΩΝΙ Γεωργιάδη για την υπόθεση Νοβάρτις!!!
Είχε ζητήσει ο ίδιος να του απαντήσουμε.
Εξηγούσα με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πως ο Γεωργιαδης ωφέλησε τη Νοβαρτις και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!!
Είμαι στο βήμα και περιμένουμε ΟΛΟΙ τον Τασούλα!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!”

Ανάρτηση έκανε και ο Αδωνις Γεωργιάδης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *