Νίκος Ανδρουλάκης για Χρήστο Οικονόμου: «Τεράστια και πολύτιμη η συνεισφορά του στο ΕΣΥ»

Ανδρουλάκης βουλευτικές εκλογές 2023

Εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος

Το “αντίο” του στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Οικονόμου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, είπε μέσα από ανακοίνωση του ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και «δημοκράτης και αφοσιωμένος αγωνιστής της Δημοκρατικής Παράταξης» δήλωσε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης για να αναφέρει στη συνέχεια ότι άφησε «σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ».

Επισημάνθηκε χαρακτηριστικά η «εντιμότητα, εργατικότητα και το πολιτικό ήθος» που τον διέκρινε, κάνοντάς τον να ξεχωρίζει τόσο εντός όσο και εκτός της πολιτικής σκηνής, μένοντας μάλιστα ως το τέλος στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Δείτε επίσης: Εφυγε από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Οικονόμου

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Διαβάστε επίσης  32χρονος πατέρας δύο παιδιών πέθανε στο σπίτι του από ηλεκτροπληξία

Η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να αποχαιρετίσει τον Χρήστο Οικονόμου είναι η εξής:

«Με θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Οικονόμου, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης και βαθιά δημοκράτη, που έφυγε από τη ζωή.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής επί 23 χρόνια, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πολιτικό του ήθος ήταν στοιχεία, που τον ξεχώριζαν τόσο εντός όσο και εκτός του στίβου της πολιτικής, από τον οποίο αποχώρησε οικειοθελώς, μένοντας πάντοτε όμως, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης με τις προοδευτικές του θέσεις και ιδέες.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Πηγή φωτό: Eurokinissi