Ο Πιερρακάκης προανήγγειλε ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για το Δημόσιο

Πιερρακάκης SMS 13033

Τι είπε για τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης

Ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο, το οποίο θα είναι έτοιμο σύντομα, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο δημοπρατείται, οι πολίτες θα καλούν για όλες της διεργασίες του δημοσίου τομέα σε έναν αριθμό και την κάθε περίπτωση θα χρεώνεται αποκλειστικά ένας υπάλληλος.

Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί μεγάλα έργα ψηφιοποίησης, όπως του ΕΦΚΑ, των νοσοκομείων και της πολεοδομίας, τα οποία θα έχουν σύντομα ανάδοχο και σε βάθος τετραετίας θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους ενώ υπογράμμισε ότι «όλα αυτά που γίνονται, γίνονται επειδή υπάρχει η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Παρουσιάζοντας το έργο που έχει γίνει είπε ότι «έχουμε ψηφιοποιήσει 1.530 υπηρεσίες στο gov.gr και συνολικά έχουμε μετρήσει ότι υπάρχουν 5.500».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και είπε ότι «με το δυστύχημα στα Τέμπη διαπιστώνουμε ότι κομμάτια της πολιτείας δεν έχουν φτάσει εκεί που πρέπει στον 21ο αιώνα.

Έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση που στόχος μας είναι να τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία, αφού για πρώτη φορά έχουμε μετρήσει ποιες είναι οι εκκρεμότητες».