Ο Σπύρος Βούγιας υποψήφιος με τον Στέλιο Αγγελούδη στον δήμο Θεσσαλονίκης

Τελευταία μέρα για τους υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών να καταθέσουν τα ψηφοδέλτια και ο συνδυασμός “Ομάδα για την Θεσσαλονίκη” με επικεφαλής τον Στέλιο Αγγελούδη ενισχύεται με την υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια.

Ο τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός, ανακοινώθηκε από τον συνδυασμό του Στέλιου Αγγελούδη που σε δήλωσή του επισήμανε:

“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να καλωσορίζω ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην Ομάδα μας έναν ξεχωριστό άνθρωπο που έχει καταθέσει επί σειρά ετών το δικό του, διακριτό αποτύπωμα στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης, το Σπύρο Βούγια.

Πολιτικός με καθαρή σκέψη, χαμηλών τόνων αλλά υψηλής προσφοράς, των έργων και όχι των λόγων, έντονα δημιουργικός, βαθιά αξιοπρεπής, ο Σπύρος Βούγιας καταθέτει πάντα ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, προτείνει δρόμους για λύσεις, γνωρίζει όσο λίγοι τις ανάγκες και τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Ο Σπύρος υπηρέτησε αρχικά την τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός σύμβουλος από το 1994-2006, ενώ ήταν και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1998, το 2002 και το 2019. Βουλευτής Επικρατείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2000-2004, υπηρέτησε ως Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Βουλευτής Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης από το 2009-2012, ορίστηκε αρχικά Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Σήμερα είναι και πάλι μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Κλείνουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο μας με έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αρχές, αξίες και οράματα, έτοιμο να δώσει τον ωραίο, συλλογικό αγώνα για να χτίσουμε μια πιο φιλική, πιο ανθρώπινη Θεσσαλονίκη. Να δώσουμε τις πειστικές απαντήσεις που απαιτούν οι συμπολίτες μας!
Καλή δύναμη, καλό αγώνα σε όλες και όλους!”

Σε δήλωση του ο κ. Βούγιας σημείωσε τα εξής: “Για τους ενεργούς πολίτες, οι δημοτικές εκλογές είναι κάθε φορά ένα κορυφαίο δημοκρατικό πανηγύρι, μια μεγάλη γιορτή της πόλης. Συμμετείχα για πρώτη φορά το 1986 (με τον Στέλιο Νέστορα) και, παρά το γεγονός ότι ήμουν τρείς φορές υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης (το 1998, το 2002 και στις προηγούμενες του 2019), αποφάσισα να συμμετάσχω και φέτος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, απαντώντας θετικά στο κάλεσμα του Στέλιου Αγγελούδη να πλαισιώσω την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική και πολύχρωμη δημοτική παράταξη με ξεκάθαρες θέσεις για την πόλη, χωρίς καμία εξάρτηση(ούτε καν στήριξη) από κάποιο κόμμα. Δεν θα σας κουράσω επικαλούμενος μεγάλα λόγια και αυτοθαυμαστικές αναφορές. Το πρόβλημά μας είναι κοινό: μοιραζόμαστε όλοι καθημερινά την ίδια τραυματική εμπειρία ζώντας σε μια πόλη που έχει χάσει τη λειτουργική της ισορροπία αλλά και την ταυτότητα, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή της.

Διαβάστε επίσης  Δήμος Θεσσαλονίκης: Την Πέμπτη (7/12) το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Τριανδρία

Έτσι, ενώ είχα αποφασίσει να μην εμπλακώ αυτή τη φορά, ιδιωτεύοντας πλέον ανώδυνα σε μια τρυφερή οικογενειακή θαλπωρή, αισθάνθηκα πως δεν είχα το δικαίωμα να λείπω από τη σκληρή και τόσο κρίσιμη μάχη που θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα κρίνει καθοριστικά το μέλλον της πόλης, δηλαδή την υπόλοιπη ζωή μας και κυρίως αυτή των παιδιών και των εγγονιών μας. Τα υπόλοιπα τα έχουμε πει πολλές φορές: υπάρχει τεράστια και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου αλλά ο κίνδυνος της στασιμότητας παραμένει μεγάλος καθώς η αναγκαία αλλαγή δεν διασφαλίζεται χωρίς τη μέγιστη δυνατή ενότητα στον δεύτερο γύρο.

Έχω εξηγήσει δημόσια τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη μου επιλογή αλλά ταυτόχρονα σέβομαι και τιμώ όλες τις δημοκρατικές δημοτικές παρατάξεις και τα κινήματα και ανυπομονώ για τη δημόσια αντιπαράθεση των προγραμμάτων τους στο διάλογο που θα ακολουθήσει. Σχετικά με το ύφος της δικής μου υποψηφιότητας δηλώνω καθαρά πως δεν με απασχολεί η εκλογή μου: δεν σκοπεύω να κάνω προσωπική προεκλογική εκστρατεία, ούτε να τυπώσω κάρτες και φυλλάδια. Αυτό που επιθυμώ είναι να βοηθήσω όσο μπορώ, με τις γνώσεις και την εμπειρία μου την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» και τον υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη (για τον οποίο πιστεύω πως μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ ικανός και αποτελεσματικός δήμαρχος) να επιτύχουν το στόχο τους και να συμβάλω ώστε να τελειώσει οριστικά η μακρά περίοδος των ματαιώσεων και των διαψεύσεων που πληγώνουν συνεχώς την όμορφη πόλη μας”.