Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη σημερινή επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέφεραν μεταξύ άλλων: “Μέρα μνήμης σήμερα, πέρασαν ήδη 12 χρόνια, αλλά όσα και να περάσουν δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δραματική αναίτια εκτέλεση ενός 15χρονου από έναν αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν είναι απόρροια μιας λαθεμένες αντίληψης, η οποία προτάσσει την βίαιη αστυνομική καταστολή και την αναγάγει σε κύρια ιδεολογική προτεραιότητα”

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Μέρα μνήμης σήμερα, πέρασαν ήδη 12 χρόνια, αλλά όσα και να περάσουν δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δραματική αναίτια εκτέλεση ενός 15χρονου από έναν αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν είναι απόρροια μιας λαθεμένες αντίληψης, η οποία προτάσσει την βίαιη αστυνομική καταστολή και την αναγάγει σε κύρια ιδεολογική προτεραιότητα.

Τέτοιες προτεραιότητες θέτουν οι δεξιές κυβερνήσεις προς τέρψη των ακροδεξιών ακροατηρίων κι αν το συγκεκριμένο ατύχημα προέκυψε σε μία τότε, γενικότερα μετριοπαθή κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε πόσο πιθανόν είναι να συμβεί στην τωρινή, που η αντίληψη «Νόμος και τάξις» αποτελεί το βασικό της δόγμα και δεν το κρύβει καθόλου, αντιθέτως το δείχνει και το αποδεικνύει κάθε ώρα και στιγμή.

Αντίστοιχα περιστατικά που αποτελούσαν τις προηγούμενες περιόδους εξαίρεση, σήμερα τείνουν να γίνουν ο βασικός κανόνας, με κίνδυνο να καταντήσουμε μία χώρα στα πρότυπα των ΗΠΑ και να κινδυνεύουμε να έχουμε κι εμείς συχνά, πυκνά περιστατικά τύπου όπως αυτό του George Floyd.

Φέτος θα τιμήσουμε με διαφορετικό τρόπο τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και στην πίκρα που νιώθουμε για τον ίδιο και την οικογένειά του προστίθεται και μία άλλη πίκρα, για μία κυβέρνηση που όχι μόνο δεν σέβεται τη μνήμη του θύματος, αλλά και την εργαλειοποιεί, όπως και την επέτειο του Πολυτεχνείου, επιστρατεύοντας σχετικά νομοθετήματα για να απαγορεύσει κάθε δυνατότητα να αποτεθεί φόρος τιμής προς ένα αδικοχαμένο παιδί.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τιμούμε τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πρακτικές μιας σκληρής κυβέρνησης η οποία και χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία, ως πρόσχημα, φθάνοντας και σε συμβολικές βεβηλώσεις με σκοπό περαιτέρω περιστολή των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών.

Δεν πρέπει να της το επιτρέψουμε”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *