Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Δυναμικό παρών με ιδίες δυνάμεις στις επερχόμενες εθνικές εκλογές

Οι εργασίες του 18ου Τακτικού – Εκλογικού Συνεδρίου του κόμματος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, μέλος του Ευρωπαϊκού πράσινου κόμματος και κυριάρχου κόμματος πράσινης πολιτικής στην Ελλάδα ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία.

“Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην ελληνική βουλή δεν υπάρχει πράσινη εκπροσώπηση. Με στόχο για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές την είσοδο στη Βουλή, έχοντας ως «εφόδια» ένα ευρύ πολυθεματικό πολιτικό πρόγραμμα με πλήρη ατζέντα για όλα τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες πολίτες, με λύσεις που φιλτράρονται πάντα μέσα από δημοκρατικές και βιώσιμες αρχές, αποφασίστηκε αυτόνομη δυναμική κάθοδος για την ανατροπή του σκηνικού που δημιούργησε στη χώρα μας η αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη”, αναφέρουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου Τακτικού – Εκλογικού Συνεδρίου του κόμματος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, μέλος του Ευρωπαϊκού πράσινου κόμματος και κυριάρχου κόμματος πράσινης πολιτικής στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην ελληνική βουλή δεν υπάρχει πράσινη εκπροσώπηση. Με στόχο για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές την είσοδο στη Βουλή, έχοντας ως «εφόδια» ένα ευρύ πολυθεματικό πολιτικό πρόγραμμα με πλήρη ατζέντα για όλα τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες πολίτες, με λύσεις που φιλτράρονται πάντα μέσα από δημοκρατικές και βιώσιμες αρχές, αποφασίστηκε αυτόνομη δυναμική κάθοδος για την ανατροπή του σκηνικού που δημιούργησε στη χώρα μας η αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση αυτή παραδίδει μία χώρα χειρότερη από αυτή που παρέλαβε. Με τους πολίτες όμηρους της πληθωριστικής έκρηξης και της ενεργειακής ακρίβειας, προτάσσοντας ως βασική λύση επιδοματικές πολιτικές τύπου «voucher» που μηδενίζονται τελικά από την άδικη φορολόγηση στην πλειοψηφία των πολιτών μας. Με την αγροτική παραγωγή κατακερματισμένη οικονομικά και χωρίς αγροτικά χέρια, με ένα εθνικό σύστημα υγείας σε κατάρρευση λόγω υποδομών και ελλιπούς προσωπικού, με πλήθος φαινόμενων παραβίασης καθήκοντος όπως περιπτώσεις αστυνομικής βίας, με σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές και η υπόθεση Πάτση να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να αμαυρώνουν την δημοκρατία, με χρήση του δημόσιου και ευρωπαϊκού χρήματος για την διευκόλυνση επενδύσεων «γαλάζιων» παιδιών, με την ελευθερία του τύπου να έχει κατρακυλήσει στην 108η θέση, με τη νεολαία μας όμηρο ενός σαθρού συστήματος παιδείας που τους αποκλείει κατ’ ουσία την πρόσβαση σε ορθολογική, πλήρη και δημόσια παιδεία, με νομοθέτηση περιβαλλοντικών νόμων που αντί να προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος, προάγουν την προστασία των κερδών μεγαλοεπενδυτών, ενώ μετά από 10ετή σκληρή οικονομική κρίση και διετή πανδημία με σκληρότατες συνέπειες και στην οικονομία, χρησιμοποιεί τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σαν «γαλάζιο κουμπαρά».

Διαβάστε επίσης  Συγγενής Κασσελάκη: "Το λέω, ψηφίζω Νέα Δημοκρατία και αυτός Νέα Δημοκρατία ψήφιζε" (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από μια τέτοια διακυβέρνηση, σε καιρούς προκλητικούς και ακόμα πιο απαιτητικούς, όπου απαιτούν ολιστικές λύσεις, βασισμένες σε βιώσιμες και δημοκρατικές αρχές που προασπίζονται τα προβλήματα της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος οι «Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ», δηλώνουν δυναμικό παρόν.

Αποτελώντας το μόνο ελληνικό «πράσινο» κόμμα που μετρά στο ενεργητικό του συμμετοχή σε κυβέρνηση και μάλιστα την εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα τετραετία 2015-2019, έχουν ήδη δείξει δείγματα σοβαρής πολιτικής γραφής και έργου, αναφέροντας ενδεικτικά:
• την επέκταση και εξασφάλιση εργαλείων και πόρων για τις περιοχές ΝΑTURA, περιοχές που με σωστό σχεδιασμό μπορούν να προσφέρουν πάνω από 20 δις επιπλέον ΑΕΠ.
• την αποτελεσματική δρομολόγηση και επιτάχυνση των Δασικών Χαρτών, απελευθερώνοντας από την ομηρία της γραφειοκρατίας γενεές πολιτών και επιχειρήσεων.
• το νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, την κυκλική οικονομία και την μείωση των αποβλήτων.
• την Τροποποίηση του Θεσμικού Πλαισίου για τα Απόβλητα
• τη έμπρακτη στήριξη ευάλωτων ομάδων την υπεράσπιση της ισότητας με πράξεις, μέσω νομοθέτησης για κρίσιμες θεσμικές αλλαγές, όπως το σύμφωνο συμβίωσης.
• τη νομοτεχνική βελτίωση για τη διατήρηση των υδάτων της χώρας (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) υπό δημόσιο έλεγχο,
• τη συμβολή στην δημιουργία Επιτροπής για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου με θέμα την αξιοποίηση των Ακινήτων του Δημοσίου, αναπλάσεις/πράσινες πόλεις,
• την Επανασύσταση Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης,
• την Κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας

Σύσσωμη η ομάδα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ καλεί του πολίτες να συσπειρωθούν μαζί τους για ένα βιώσιμο και αξιοβίωτο μέλλον για όλους μας χωρίς αποκλεισμούς”.