Οικολόγοι Πράσινοι: “Για την Ελίνα, την Αντιγόνη, τον Γιάννη και τόσα άλλα παιδιά”

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη Οικολόγοι Πράσινοι

Μήνυμα για τις επιτυχίες αλλά και το θέμα της υπηκοότητας

Το μήνυμά τους για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, και επίσης αναφέρονται στο θέμα της υπηκοότητας.

Σε δήλωσή του, ο Μιχάλης Μπάκας, Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρει: “Αντί να κρύβονται απο ντροπή, χθες η πολιτική μας ηγεσία δήλωνε ενθουσιασμένη και περήφανη για την Αντιγόνη Ντρισμπιωτη, παρ’όλο που η κοπέλα έφτασε στα δυο χρυσά χωρίς καμιά βοήθεια από την Πολιτεία.

Σήμερα δηλώνουν περήφανοι για το χρυσό της Ελινας Τζενγκο, μιας εικοσάχρονης κοπέλας, κόρης Αλβανών μεταναστών, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατάφερε να πάρει ελληνική υπηκοότητα αφού είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και έπρεπε να συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες. Η μεγαλύτερη αδελφή της δεν ήταν τόσο τυχερή και για αυτό παράτησε τον αθλητισμό, ενω η μη αθλήτρια τριτη αδελφή είχε και αυτή την ίδια τύχη με χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, πανε στα σχολεία μας και μετά απο πολλά χρόνια δεν έχουν χαρτιά.

Χωρίς υποκριτικά πανηγύρια, πολλά μπράβο στην Αντιγόνη,την Ελίνα, στον Γιάννη και σε όλα αυτά τα παιδιά του αθλητισμού που παλεύουν μονοι τους και ιδιαίτερα για τα παιδιά των μεταναστών που δίνουν τον διπλό αγώνα τους για αυτή τη χώρα και τους χρωστάμε πολλά…”