Οικολόγοι Πράσινοι: “Το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει τη μόνη οικολογική λύση στις μετακινήσεις “

ποδήλατο

Τοποθέτηση του κινήματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου

Τη σημασία που μπορεί να διαδραματίσει το ποδήλατο στη μάχη για έναν καλύτερο πλανήτη, επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα στις 3 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: “Ποιο είναι το μόνο μεταφορικό μέσο που όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο λιγότερη ρύπανση προκαλείς; Μα φυσικά το ποδήλατο που σήμερα γιορτάζει!

Το ποδήλατο, συνυφασμένο με την παιδική ηλικία μας, μπορεί να αποτελέσει τη μόνη οικολογική λύση στις μετακινήσεις μας που εκτός των άλλων, μας κάνει να νιώθουμε ελεύθεροι, να διασκεδάζουμε, αλλά και να γυμναζόμαστε εφαρμόζοντας έτσι στην πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Σε πόλεις όπως η Αθήνα, όπου το κέντρο της εκτείνεται σε λίγα χιλιόμετρα, το ποδήλατο θα μπορούσε να μας μεταφέρει για τις βόλτες και τα ψώνια μας. Τι λείπει; Οι υποδομές! Όπως πάντα, η υστέρησή μας σε υποδομές μας κρατά δέσμιους σε ρυπογόνες μετακινήσεις και πόλεις μη βιώσιμες.

Ας μην πάμε μακριά… στις οργανωμένες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης. Ας πάμε σε δικές μας πόλεις που τόλμησαν και τα κατάφεραν, όπως είναι τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Λάρισα, η Κως κ.ά. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε εδώ για να αλλάξουμε όσα κρατάνε τους πολίτες της χώρας δέσμιους σε πολιτικές και λογικές του παρελθόντος.

Στόχος μας η δημιουργία συνδεδεμένων, εκτεταμένων, ασφαλών ποδηλατοδρόμων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας”.