Οικονόμου: «Εάν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά»

Οικονόμου Θεσσαλονίκη

Δήλωσε πως απαντάμε ψύχραιμα και αποφασιστικά στην τουρκική προκλητικότητα

Στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και την αντιπολίτευση μίλησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Παράθυρο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για το αν θα υπάρξει τετ α τετ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο στην σύνοδο της Πράγας είπε: «Εάν ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος αυτός έχει δυναμιτίσει το κλίμα επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά».

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντοτε ενημερώνει με υπευθυνότητα τους εταίρους για την τουρκική προκλητικότητα η οποία έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά. Ψύχραιμα και αποφασιστικά θα απαντάμε και με αποτρεπτική ισχύ».

Για την πιθανή ατζέντα της συνάντησης με Ερντογάν αν αυτή γίνει ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε αλλά αν υπάρξει πρόθεση από τουρκική πλευρά θα το αξιολογήσουμε θετικά αλλά με σταθερές τις κόκκινες γραμμές».

Διαβάστε επίσης
Οικονόμου: "Από την άνοιξη και μετά οι εκλογικές διαδικασίες"

Νωρίτερα, μίλησε για κρεσέντο λόγων χωρίς αντίκρυσμα και αντιπαρέβαλλε ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε τον χρόνο για να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Έτσι αναφέρθηκε στη νέα επένδυση της Google, στην ολοκλήρωση 28 επενδυτικών οροσήμων του Ταμείου Ανάκαμψης και έτσι θα εκταμιεύσει νωρίτερα την 2η και μέρος της 3ης δόσης.

Βελτιώθηκε επίσης όπως είπε το οικονομικό κλίμα στην χώρα μας για τον Αύγουστο.

Σε κοινωνικά θέματα αναφέρθηκε στην λειτουργία των νέων ψηφιακών ΚΕΠΑ, απονεμήθηκε επίσης το 97% των εκκρεμών συντάξεων.

Σε θέματα άμυνας ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ξεριζώθηκε ακόμα ένα άβατο ανομίας στην πανεπιστημιούπολη και εγκαινιάσθηκε η πυραυλάκατος Βλαχάκος.

Σε διεθνές επίπεδο η Κομισιόν υιοθέτησε τον ελληνικό μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών και στην συμφωνία με την Total, αλλά και την λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού IGB.

Η κυβέρνηση μας αποτελεί μέρος της λύσης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

*Φωτογραφία αρχείου