Οριστικά εκτός εκλογών η παράταξη Ζιγκερίδη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Και η τελευταία ελπίδα που υπήρχε για την παράταξη του Δημήτρη Ζιγκερίδη ώστε να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, έπεσε στο κενό.

Η παράταξη «Δυναμική Ενότητα Πολιτών» κατέθεσε έφεση στο Πρωτοδικείο, ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή και οριστικά τέθηκε εκτός δημοτικών εκλογών.

Οπως είχε γίνει γνωστό, αιτία ήταν προβλήματα κι ελλείψεις που προέκυψαν κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών των υποψηφίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Ζιγκερίδης, ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχία καθόδου στις εκλογές του Οκτωβρίου και σε δήλωσή του αναφέρει: “Με μια πρωτοφανή σκληρή απόφαση, η οποία δεν έλαβε υπόψη τις εμπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής των υποψηφίων, με μια σύντομη προαποφασισμένη δικαστική διαδικασία, μας απέρριψε και πλέον η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023!!!

Πιστεύω η απόφαση αλλοιώνει την λαϊκή βούληση του Εκλογικού σώματος από δικαστές η οποίοι πνίγηκαν στην τυπικότητα και όχι στην ουσία , μη μπορώντας να αντιληφθούν τα ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της Ηλεκτρονικής Πύλης, όταν μαλιστα το δικό τους σύστημα καταγραφής σήμερα έπεσε τρεις φορές!!!

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΗΡΩΣ την πολιτική ευθύνη της μη ανακήρυξης του Συνδυασμού, ζητώ συγνώμη από τους ηρωικούς υποψήφιους που στάθηκαν στο ύψος τους απέναντι σε ένα ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

Λυπάμαι γιατί δεν κατάφερα να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης των 100 υποψηφίων που ήταν δίπλα μου όλο αυτόν το καιρό αλλά και των υποστηρικτών της Δημοτικής παράταξης!!!

Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος 30 ετών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης , που υπηρέτησα με τόσο αγάπη και ανιδιοτέλεια και παίρνω ίσως κάτι που κανένας δεν θα ήθελε να του συμβεί , είμαι στενοχωρημένος για τους υποψήφιους που τους στερώ το δικαίωμα της εκλογής!!!

Κλείνοντας εκφράζω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για όλους τους φίλους και τις φίλες, τους συμπολίτες μου που σε όλη αυτή την μακρά αυτοδιοικητική πορεία με στήριξαν και δηλώνω ότι σαν απλός πολίτης και εθελοντής θα συνεχίσω ενεργά σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις!!!”.