Αλλα δύο προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουν συνέχεια στην πρωινή επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ζήτησε εκλογή αρχηγού ως το τέλος του έτους.
Ο Νίκος Παπανδρέου έθεσε κι αυτός θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα στις ευρωεκλογές.
Αντιδράσεις φαίνεται να έχει προκαλέσει και η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να προτείνει στον Γιάννη Μανιάτη να γίνει επικεφαλής της ευρωομάδας και όχι στον Νίκο Παπανδρέου ο οποίος εξελέγη πρώτος στις ευρωεκλογές με 123.294 σταυρούς.
«Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», αναφέρει ο Νίκος Παπανδρέου σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα και τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».
Ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι για «διαδοχικές εκλογές επικράτησαν μικροπολιτικές, προσωποπαγείς και ευνοιοκρατικές στρατηγικές. Αυτό οδήγησε σε διαιρέσεις που διέτρεξαν το κόμμα από τα στελέχη μέχρι και τη βάση των φίλων του. Τίποτα από αυτά δεν συνάδουν με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το γνωρίζει η κοινωνία, η οποία στις πρόσφατες εκλογές, τις απέρριψε με κάθε τρόπο».
Από την πλευρά της, η Μιλένα Αποστολάκη ασκεί κι αυτή κριτική. «Η περιορισμένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την απώλεια του διακηρυγμένου στόχου της δεύτερης θέσης, μας προβληματίζει όλους. Ψηφοφόρους, κόμμα, φίλους, στελέχη, αλλά και όσους προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι εάν δεν το ψήφισαν», σημειώνει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα εξ αιτίας του εκλογικού αποτελέσματος.
Η Μιλένα Αποστολάκη τονίζει ότι «ο κόσμος περιμένει από εμάς να γεννήσουμε ξανά την ελπίδα, και να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η προοδευτική πολιτική λύση απέναντι στα πολλαπλά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Υπογραμμίζει ακόμη πώς «απαιτείται τώρα, η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση, θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις».