Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση για το προσφυγικό!

thessaloniki limani afixi metanaston metanastes prosfyges ploio

Έρχεται σε ρήξη με την κυβέρνηση

Έρχεται σε ρήξη με την κυβέρνηση

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της σήμερα (11/2), ερχόμενη σε ανοικτή ρήξη με την κυβέρνηση.

Αυτό, γίνεται μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επίταξη εκτάσεων γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Με το ψήφισμα αυτό, καταδικάζεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια, γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια, και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά. Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης
Ο Μητσοτάκης μίλησε με Μέρκελ και Φον ντερ Λάιεν για το προσφυγικό

Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

Με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.