Πλεύρης για Προσωπικό γιατρό: “Νέοι γιατροί στο σύστημα τις επόμενες εβδομάδες”

μάσκας Θεσσαλονίκη μπαλκόνια Ψευτογιατρός επιστράτευση

Τα ραντεβού θα τεθούν σε λειτουργία από 1η Οκτωβρίου

Για το σύστημα του προσωπικού γιατρού μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζοντας πως τις επόμενες εβδομάδες θα μπουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα.

Τα κίνητρα θα εφαρμοστούν με τα μπόνους που έχουμε, ενώ τα αντικίνητρα της αυξημένης συμμέτοχης θα εφαρμοστούν μόνο όπου υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται πως το σύστημα των ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό τίθεται σε λειτουργία από 1ης Οκτωβρίου.

«Προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένους στον προσωπικό γιατρό, ενώ είναι 3.300 οι γιατροί. Υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, έχει φτάσει τα 30%. 4.000 ιδιώτες γιατροί μπορούν να μπουν στο σύστημα, έχουν μπει 1.200 γιατροί» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Την εβδομάδα που μας έρχεται πάμε στη δεύτερη φάση και ανοίγουμε τις ειδικότητες. Παθολογικές ειδικότητες, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι έχουν δυνατότητα να μπουν κι αυτοί στον προσωπικό γιατρό» ανέφερε ακόμα ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο άτομα μετά από τροχαίο στους Αμπελόκηπους

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι υπάρχει δυσκολία να βρεις γιατρό στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν ακόμα 500.000 κενές θέσεις, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις και σε μερικά σημεία νησιών.

«Δεν υπάρχει θέμα να εφαρμοστούν κυρώσεις σε αυτές τις περιοχές» σημείωσε. «Γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση της συμμετοχής μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλα τα σημεία» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθούν τα πρόστιμα

Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε και την κατάργηση του προστίμου της ΑΑΔΕ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν.

«Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων… Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε, και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.